Auteur:

Gepubliceerd op: 08-09-2021

Wist je dat de ene Vlaamse gemeente veel meer rokers telt dan de andere? In gemeenten met een lager welvaartsniveau wordt over het algemeen meer gerookt. En daar wil het Vlaams Instituut Gezond Leven iets aan doen. Want roken is één van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsongelijkheid in onze samenleving. 

Gezond Leven zoekt lokale besturen die willen deelnemen aan een pilootproject. Samen met jou wil men ongelijkheden in jouw gemeente verkleinen, door tabaksgebruik terug te dringen bij specifieke bevolkingsgroepen die vandaag nog roken. De focus ligt op rokers met een lagere sociaal-economische status, en op mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties.

Concreet wordt gezocht naar 5 lokale besturen voor de opstart van een pilootproject. De projecten zelf zullen lopen van 2022 tot en met 2023.

Heeft jouw lokaal bestuur interesse? Stel je dan hier kandidaat. Wil je eerst nog wat meer informatie inwinnen? Neem dan contact op met Stefaan van Gezond Leven via mail of telefoon (+02 422 49 61).

Veerle Cortebeeck