Gepubliceerd op: 09-03-2022

In 2023 rapporteert België aan de Verenigde Naties over haar bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG's). Jullie als lokale besturen mogen niet ontbreken in dit rapport! Lokale besturen zijn als eerstelijnsoverheid cruciaal voor de realisatie van de SDG's. Vlaamse gemeenten hebben zich bovendien ontpopt tot wereldwijde voortrekkers in de lokale vertaling van deze globale agenda. 

De VVSG wil de lokale besturen stevig op de voorgrond plaatsen in het geplande Belgische rapport. Daarom werkt ze aan een Voluntary Subnational Review (VSR). Dit rapport schets de realisatie van de SDG’s in Vlaamse gemeenten aan de hand van zowel cijfers als praktijkvoorbeelden.

Om de dataverzameling vanuit het lokale niveau te verdiepen wil de VVSG een gemeentelijke werkgroep samenstellen. 

Heeft jouw gemeente ervaring in lokale datavezameling en ben je gemotiveerd om de volgende stappen te nemen in de monitoring van jouw bijdrage aan de SDG's? Wil je meer inzicht krijgen in de lokale realisatie van de SDG's, collectief leren over SDG-dataverzameling en zekerheid dat je gemeente opgenomen wordt in de VSR? Stel je kandidaat voor de werkgroep. Dit kan tot 1 april via een mailtje naar hanne.albers@vvsg.be

Meer informatie lees je in de omschrijving van de VSR werkgroep.