Auteur:

Gepubliceerd op: 19-03-2020

Uitstel burgerbevraging

In het kader van de coronavirusmaatregelen heeft minister Somers samen met het Agentschap Binnenlands Bestuur beslist om we de burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor uit te stellen.

De burgerbevraging die eind maart in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten zou starten, wordt later op het jaar ingepland.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur zal samen met betrokken opdrachtnemers zoeken naar een nieuwe startdatum.
 

Oproep: input voor evaluatie en verbetering indicatoren

Ondertussen het Agentschap Binnenlands Bestuurde graag de set van registerindicatoren optimaliseren en versterken. Samen met de lokale besturen wil het onderzoeken of nieuwe trends en ontwikkelingen voldoende aan bod komen en of de registerindicatoren, in combinatie met de survey-indicatoren, de staat van de gemeente of stad goed in beeld brengen. Kan je aan de hand van de Gemeente-Stadsmonitor opvolgen of jouw gemeente of stad in een meer duurzame en leefbare richting evolueert? 

Alle betrokken actoren kunnen input en feedback geven tijdens drie thematische consultatiemomenten (met een broodje) in Brussel: 

  • Woensdag 6 mei, 10u-13u: cultuur, samenleven, onderwijs, zorg en armoede
  • Woensdag 6 mei, 10u-13u: ruimte, wonen, mobiliteit, natuur, ondernemen 
  • Woensdag 6 mei, 13u-16u: demografie, bestuurskracht, personeel en politieke organisatie 

Inschrijving via https://gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be/inschrijven-stakeholderoverleg

Wie er niet bij kan zijn, kan suggesties en bedenkingen via volgend contactformulier: https://gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be/input-registers

Meer info of vragen via gemeente-stadsmonitor@vlaanderen.be.

Pieter Plas