Auteur:

Gepubliceerd op: 14-07-2021

Culinair Vlaanderen heeft er goesting in. Door Covid-19 bleef iedereen op zijn honger zitten, letterlijk en figuurlijk. Nu is het tijd voor de hele sector om terug te bijten! Daarom organiseert Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met o.m. de VVSG, een groot culinair feest: het Flanders Food Festival

Van 1 oktober tot 7 november 2021 wordt niet enkel de relance van de horeca gevierd. Ook de geroemde Vlaamse gastvrijheid, de lokale gastronomie en fantastisch lekkere Vlaamse producten staan dan in de kijker. Zowel restaurants, producenten als steden en gemeenten krijgen een forum om hun lekkerste kant te tonen.

Hoe lekker is jouw stad of gemeente? 

Naast het internationale event ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’ begin oktober in Antwerpen, wil men gans Vlaanderen tussen 1 oktober en 7 november op culinair of gastronomisch vlak laten bruisen. En dat met de hulp van alle gemeenten.

Het vormt een ideale gelegenheid om de horeca en de streekproducenten te herlanceren. Elke plaats rond de kerk, elk marktplein of openbaar terrein in jouw stad of gemeente kan op deze manier het decor vormen voor elk culinair evenement in jouw buurt. Lokale stakeholders, culturele verenigingen of sociale initiatieven kunnen zo de handen in elkaar slaan om jouw inwoners gastronomisch te verrassen of culinair te verwennen. 

Toont ook jouw stad of gemeente zich van zijn lekkerste kant? Dan plaatst Toerisme Vlaanderen jouw initiatief letterlijk op de kaart. Flanderfoodfestival.be zal fungeren als een sterk communicatieplatform dat alle initiatieven bundelt en dankzij een sterke nationale mediacampagne roepen we de Vlamingen op om jouw initiatief te komen ervaren. Laat zien hoe trots je bent op jouw lokale economie. 

Veel mogelijkheden

Toerisme Vlaanderen reikt verschillende voorbeelden aan voor mogelijke acties:

  • Organiseer een foodtruck festival of breng een lokale boerenmarkt op smaak 
  • Overtuig de lokale restaurants en daag hen uit om samen iets op poten te zetten 
  • Laat de vele verenigingen de handen in elkaar slaan of roep de inwoners op om samen de langste tafel te vormen 
  • Herlanceer een fijn culinair concept van voorgaande jaren dat tijdelijk on hold werd gezet 
  • Of kom creatief voor de dag in samenwerking met lokale stakeholders 

Interesse?

Lees alles zeker nog eens na in deze flyer.  

En via deze link kan je alle informatie over jouw culinair initiatief uploaden. De praktische organisatie ervan laat Flanders Food Festival volledig aan jou over, maar zij zorgen wel voor de juiste visibiliteit en een krachtige communicatie naar het grote publiek in september en oktober. Elk initiatief zal opgenomen worden in een sterke campagne in Het Laatste Nieuws, HUMO, De Morgen, De Streekkrant/De Zondag, Joe FM en vele andere media. 

Meer info: www.flandersfoodfestival.be
 

Bart Palmaers