Gepubliceerd op: 02-12-2021

Vorige week keurde de Vlaamse Regering een verlenging van de subsidies voor zowel de Covid-teams als de centrale contactopsporing goed.

Voor de versterking van de zorgraden via de Covid-teams gaat het over een verlenging tot 31 maart  2022, met een subsidiebedrag van maximaal 1.755.840 euro. Met deze verlenging wil de Vlaamse regering zorgraden blijven ondersteunen in hun drie centrale opdrachten, meer bepaald:

  1. De lokale liaisonfunctie tussen de verschillende voorzieningen en zorgaanbieders om hun vragen en noden te detecteren en af te stemmen op het bestaande aanbod.
  2. De lokale operationele ondersteuning van de mSPOC en het voorbereiden van dossiers en richtlijnen met betrekking tot o.a. casemanagement en cluster- en brononderzoek.
  3. Het voorzien in aanvullende medische expertise (mSPOC).

Rekening houdend met de huidige situatie en de recente versnelling in zowel de besmettingen als hospitalisaties, besliste men ook om de overheidsopdracht voor centrale contractopsporing te verlengen tot eind mei 2022. Zo wil men een aantal cruciale opdrachten blijven ondersteunen in de komende winterperiode.