Auteur:

Gepubliceerd op: 16-05-2022

Van 3 t.e.m. 31 oktober nodigt Bike for Life het personeel van steden en gemeenten uit om zo vaak mogelijk naar het werk te fietsen. De nationale ‘benefiets-campagne’ van de Fietsersbond vzw wil werknemers zoveel mogelijk gesponsorde ritten naar het werk laten fietsen. De opbrengst helpt mensen op de fiets die het financieel moeilijk hebben om zelf een fiets te kopen.

Een Vlaams gezin heeft gemiddeld 2,8 fietsen in huis. Toch heeft naar schatting 15% van de Vlamingen geen fiets ter beschikking. Dit belemmert hen sterk in hun bewegingsvrijheid, sociale contacten en kansen in de maatschappij. Met Bike for Life wil de Fietsersbond vzw budget bij elkaar fietsen om mensen die geen fiets hebben een fiets aan te bieden.

Fiets met je hart naar het werk van 3 t.e.m. 31 oktober

Bike for Life nodigt steden, gemeenten, bedrijven, organisaties en scholen uit om mee te fietsen met hun personeel. Deelnemende werkgevers sponsoren de fietsritten van hun werknemers van 3 t.e.m. 31 oktober met een zelfgekozen bedrag per rit naar het werk.

De opbrengsten komen in een pot terecht waarmee fietsen aangeboden worden aan mensen die hier het meest behoefte aan hebben, maar er financieel zelf niet in slagen. Het bij elkaar gefietste budget wordt ingezet in steden en gemeenten over heel Vlaanderen in 2023 door de 112 lokale afdelingen van de Fietsersbond vzw.

De deelname van het personeel gebeurt via het Bike to Work-platform. Werknemers registreren op dit platform hun ritten naar het werk tijdens de campagne. De werkgever kan via het platform de fietsritten van het personeel en het sponsorbedrag opvolgen.

De werkgever dient zich in te schrijven. Gemeenten en steden die met hun personeel willen meefietsen betalen een deelnameprijs van slechts €50.

Online infosessie

Schrijf je in voor de online infosessie over Bike for Life 2022 op dinsdag 5 juli van 9u30 tot 10u30. Je zult op de dag zelf een link ontvangen om de online sessie bij te wonen. 
 

Meer informatie

www.bikeforlife.be

Eddy Vaes: eddy.vaes@biketowork.be  0473 24 04 86

Erwin Debruyne