Auteur:

Gepubliceerd op: 05-07-2022

In het najaar van 2021 ondertekenden 293 lokale besturen het eerste Lokaal Energie- en klimaatpact en gingen zo de samenwerking met de Vlaamse overheid aan om in te zetten op een beter klimaat. Om de doelstellingen van het LEKP op te volgen engageerde ABB zich om een monitoringstool, het Pactportaal, op te maken.

 

Vandaag lanceert ABB de eerste versie van het Pactportaal. Hier kan je de vooruitgang binnen acht van de zestien LEKP-doelstellingen waarnemen voor het Vlaamse gewest, je eigen stad of gemeente. Aarzel dus zeker niet om het Pactportaal te bezoeken, de vooruitgang binnen jouw gemeente te bekijken. Test zeker en vast de tool uit, je kan steeds feedback geven aan ABB.

 

Hoe werkt het Pactportaal?

 

 

Aan de slag met het Pactportaal.

 

Omdat het Pactportaal net gelanceerd is, vertonen de doelstellingen van werf 1 en 4 momenteel een nulwaarde. Deze waarde ontstaat omdat er nog geen data zijn. Bekijk daarom op het Pactportaal op ‘informatie doelstellingen’ naar de specifieke doelstelling die een nulwaarde vertoont, en ontdek hoe je deze data kan aanvullen.

Bezoek zeker ook de website van het Groenblauwpeil en ‘laat je actie mee tellen met deze van je gemeente of stad’.

 

Engageer zeker en vast ook jouw burgers, verenigingen en ondernemers om ontbrekende data aan te vullen.

 

What’s next?

In het najaar van 2022 zal een volgende versie van het Pactportaal gepubliceerd en breder gecommuniceerd worden. Door een goed gebruik bij deze eerste versie, zal het Pactportaal zo uiteindelijk betere data bevatten en meer afgestemd zijn op jullie gebruikservaring.

 

Voor meer informatie neem gerust contact op met ABB en/of Netwerk Klimaat. We helpen jullie graag verder!

Nog veel succes met LEKP!

 

Elke de Taeye