Gepubliceerd op: 30-11-2022

Elia consultatie Federaal ontwikkelingsplan 2024-2034

Elia nodigt alle stakeholders uit om deel te nemen aan deze publieke consultatie over het ontwerp van het federaal ontwikkelingsplan van het transmissienet (110 kV tot 380 kV) met betrekking tot de periode 2024-2034 en het bijbehorende milieueffectenrapport.

 

Achtergrond informatie

Het ontwikkelingsplan bevat een gedetailleerde raming van de behoeften aan transmissiecapaciteit en geeft de onderliggende hypothesen waarvan Elia is uitgegaan bij het opstellen van het plan. Het beschrijft ook het investeringsprogramma waartoe de transmissienetbeheerder zich wenst te engageren om aan die behoeften tegemoet te komen. Bij de opmaak van het voorliggende ontwerpplan heeft Elia rekening gehouden met verschillende studies en analyses zowel op Europees niveau als op Belgisch niveau, om de behoeften aan transmissiecapaciteit en stabiliteit van het Belgische hoogspanningsnet te bepalen voor de tijdshorizon van het plan en de jaren daarna.

Elia organiseert deze consultatie zodat de stakeholders het ontwerpplan en het milieueffectenrapport kunnen raadplegen. Zo kan Elia zich informeren over de bekommernissen van haar stakeholders en deze in aanmerking nemen wanneer de definitieve versie van het ontwikkelingsplan zal worden opgemaakt.

 

Periode van overleg

Elia nodigt alle belanghebbenden uit om eventuele opmerkingen en suggesties te formuleren op de voor raadpleging voorgelegde documenten. 

 

De consultatie loopt van 2 november 2022 tot en met 16 januari 2023.

Na de consultatieperiode stelt Elia een consultatierapport op waarin alle opmerkingen en feedback van de marktpartijen geïntegreerd worden samen met de antwoorden van Elia.

 

De consultatie oproep kan hier worden doorgenomen, met bijlagen en antwoordformulier