Auteur:

Gepubliceerd op: 28-11-2022

Op maandag 12 december organiseren Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Caritas International samen met nog een aantal andere middenveld organisatien en UNHCR België een conferentie over de actuele crisis in de opvang voor verzoekers internationale bescherming. 

Er wordt samen met beleidsmakers, parlementsleden, opvangpartners, lokale besturen, sociaal werkers, academici en het middenveld nagedacht over en gewerkt aan uitvoerbare en realistische oplossingen om uit de opvangcrisis te raken.

De voormiddag is gevuld met boeiende panelgesprekken waarin experten uit het veld in gesprek gaan over relevante thema’s aangaande de opvangcrisis. We geven hierbij aandacht aan de slachtoffers van deze crisis en bieden verhelderende informatie over de stand van zaken op het terrein.

De namiddag biedt tijd om hiermee aan de slag te gaan en om standpunten, inzichten en oplossingen met elkaar uit te wisselen. Aan de hand van 5 werkgroepen trachten we tot werkbare oplossingen te komen om niet langer in deze crisismodus te verkeren.

Locatie: Résidence Palace, Wetstraat 155, 1040 Brussel

Hier lees je meer over het programma en hoe je kunt deelnemen. Inschrijven kan in principe tot 30 november maar voor de lokale besturen zijn er nog voldoende plaatsen beschikbaar dus inschrijven kan zeker nog!

 

Fabienne Crauwels