Foto: Careēr - Zorg en welzijn

Auteur:

Gepubliceerd op: 26-01-2023

De werkgevers en de vakbonden willen samen met Minister Crevits werken in zorg en welzijn onder de aandacht brengen. Ze doen dit via het nieuwe merk Careër, een nieuwe website care-er.be en het bijhorende intakeplatform dat vandaag aan de pers werd voorgesteld. Careër wil meer mensen motiveren om de stap te zetten naar een beroep in zorg en welzijn.

Careēr (je zegt keir-ier) straalt trots en ambitie uit. Een job in zorg en welzijn kan enorm uitdagend zijn en je kan er zoveel in bereiken. Een carrière om fier op te zijn dus – met een vleugje care erbij.

De campagne focust in eerste instantie op zes beroepen: verzorgende, zorgkundige, verpleegkundige, logistiek assistent, persoonsbegeleider (opvoeder) en kinderbegeleider. Dankzij interactieve video’s kunnen bezoekers op de website laagdrempelig kennis maken met de beroepen. Het intakeplatform leidt hen toe naar opleidingen die men kan volgen om de juiste kwalificaties te bekomen. De campagnebeelden (hier te downloaden) kunnen gedeeld worden op sociale media of vrij gebruikt worden om zelf digitale campagnes mee te voeden. Je kan ze ook ophangen als posters in jullie gebouwen. 

Lokale besturen hebben heel wat zorg- en welzijnsvoorzieningen, daarom ondersteunt de VVSG als de werkgeversfederatie van de lokale besturen deze campagne actief.

Piet Van Schuylenbergh