Auteur:

Gepubliceerd op: 17-11-2022

De VVSG is deze week aanwezig op het Smart City Expo World Congress in Barcelona. Op dit jaarlijks evenement worden telkens vertegenwoordigers van steden, regio's en landen uit de hele wereld verwelkomd. 

Gisteren werden op het congres de World Smart City Awards uitgereikt. De 11e editie van deze prijsuitreiking erkent en ondersteunt innovatieve projecten en ideeën die een impact hebben op het leven van de burgers en die bijdragen tot de realisatie van meer duurzame, inclusieve steden of gemeenten. 

Brugge, Leuven en Roeselare hebben samen met hun Smart City Data Platform een award gewonnen in de categorie ‘Enabling Technologies’.

Deze drie steden bundelden hun krachten en realiseerden samen een Smart City Data Platform waarop sensordata en andere databronnen verzameld worden. Met het platform wordt o.a. informatie over luchtkwaliteit, verkeersdrukte en geluidsoverlast verzameld. Via deze toepassing kunnen de drie stadsbesturen in de toekomst nog beter onderbouwde beleidsbeslissingen nemen, burgers sneller informeren en concrete acties ondernemen.  

Dorothee De Ganck