Gepubliceerd op: 21-04-2022

Op 20 april 2022 is Brandweer Westhoek gekroond tot winnaar van de Kortom Communicatie Award Overheid voor de aanwervingscampagne voor vrijwilligers #éénteaméénfamilie

Op 9 maart 2022 werd bekendgemaakt dat Brandweer Westhoek als één van de vijf laureaten geselecteerd werd voor de Communicatie Award Overheid van Kortom. Daarnaast maakte het project kans op de publieksprijs. De uitreiking van de Kortom Awards vond plaats op woensdag 20 april in Antwerpen. Maak hier kennis met de aanwervingscampagne voor brandweervrijwiligers

Communicatie Award Overheid van Kortom

De Kortom Awards belonen projecten van overheden én socialprofitorganisaties die het belang van communicatie onderstrepen. Uit 59 projectvoorstellen selecteerde de jury 5 laureaten voor de Communicatie Award Overheid en 5 laureaten voor de Communicatie Award Social Profit. De jury selecteerde ook 3 laureaten voor de allereerste Kortom Scriptieprijs.

Vrijwilligers zijn broodnodig voor de brandweer

“Samen met de stuurgroep aanwerving, de 22 postverantwoordelijken aanwerving en het diensthoofd communicatie werd de campagne uitgerold en breed uitgedragen over de volledige hulpverleningszone. Dankzij de vele inspanningen, konden we vorig jaar maar liefst 54 nieuwe ;brandweervrijwilligers binnenhalen. Het grootste aantal ooit sinds de start van de brandweerzone,” aldus zonecommandant Kristof Dorné. “Het feit dat deze campagne nu als laureaat uit de bus komt, bevestigt ons dat we op de goede weg zijn om in de toekomst nog meer kandidaten te overtuigen. De vrijwilligers zijn nog steeds broodnodig in bepaalde posten en dus meer dan welkom,” besluit Kristof Dorné.

“De nominatie als laureaat voor de Communicatie Award Overheid kwam als een verrassing. Het is een erkenning voor het harde werk van het afgelopen jaar en nu reeds een opsteker voor het voltallige team,” volgens diensthoofd Communicatie Kristof Louagie.

Wegens succes verlengd

Mede door de zeer positieve resultaten van de aanwervingscampagne in 2021, werd beslist om de campagne dit jaar te herhalen en uit te breiden met extra communicatiemiddelen. Zo werd er op 8 maart een nieuwe campagnevideo gelanceerd op de sociale mediakanalen. Verder worden er nog extra middelen ingezet zoals autostickers, immoborden en broodzakken. Samen met de basiselementen van vorig jaar moeten deze inspanningen leiden tot een instroom van nieuwe brandweervrijwilligers.

Meer vacatures

In bijna alle hulpverleningszones zijn vacatures voor brandweer- en ziekenwagenvrijwilligers. Raadpleeg de nieuwe website www.debrandweer.be van de brandweer, de website van je eigen hulpverleningszone (schrijf je in op de nieuwsbrief) of de website van de Federale Overheid Binnenlandse Zaken 'Je bent meer brandweer dan je denkt'. Schrijf je in op de nieuwsbrief, zo ben je als eerste op de hoogte van vacatures in je omgeving. 

De komende weken organiseert Brandweer Westhoek maar liefst 27 infosessies ‘Zo word je brandweervrijwilliger’ en 6 oefendagen voor het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest in verschillende brandweerposten. Meer informatie en exacte data kunnen nagelezen worden op de website vrijwilliger.brandweerwesthoek.be

Wil je graag weten welke stappen je doorloopt om brandweer te worden? Neem hier even een kijkje.