Auteur:

Gepubliceerd op: 23-09-2021

In samenwerking met jeugdorganisatie Globelink organiseren Beersel, Hamont-Achel en Zoersel een project waarbij lokale jongeren (16-26 jaar) de kans krijgen een inspirerende klimaatactie te bedenken en uit te voeren. Het traject gaat deze week in de drie gemeenten van start met een escaperoomspel waarbij jongeren kennismaken met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), gevolgd door een ‘klimaattafel’ of inspraakmoment voor de jongeren rond lokale klimaatplannen.
 

Week van de Duurzame Gemeente


Niet minder dan 117 Vlaamse steden en gemeenten vieren deze week de Week van de Duurzame Gemeente. Ze hangen de SDG-vlag uit aan hun gemeentehuis en zetten lokale ‘duurzame helden’ in de schijnwerpers. Net als Beersel, Hamont-Achel en Zoersel linken verschillende gemeenten de campagneweek aan lokale projecten of evenementen rond duurzaamheid. Ontdek welke activiteiten er in jouw gemeente georganiseerd worden via www.duurzamegemeente.be/kalender.

Met de Week van de Duurzame Gemeente roept de VVSG al haar leden en partners op om de zesde verjaardag van de SDG’s te vieren. Ook als jouw gemeente niet actief meedoet aan de campagne, kan je op zaterdag 25 september je engagement voor de SDG’s tonen door de SDG-vlag te laten wapperen aan je gemeentehuis. Die vlag werd in het voorjaar opgestuurd aan alle burgemeesters in Vlaanderen.

Meer info over de SDG’s en de ondersteuning die de VVSG biedt bij het lokaal inzetten op dit duurzaamheidskader, vind je op de VVSG-pagina van team Internationaal
 

Holsbeek en Laarne in de kijker
 

In kader van de themaweek gingen we in gesprek met Gemeente Laarne en Holsbeek over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en de stappen die ze zetten om de omslag te maken naar een duurzame gemeente.

Heleen Voeten