Gepubliceerd op: 14-06-2022

Bouw- of renovatieplannen?    

Buildyourclimate.be is een website die alle informatie over de nieuwste bouwtechnologieën samenbrengt. Doelstellingen: bouwprofessionals en eigenaars helpen en inspireren om de CO₂-uitstoot van hun gebouwen te verminderen door te investeren in de meest efficiënte en klimaatbeïnvloedende bouwtechnologieën.

De rol van de bouwtechnologie is veranderd als gevolg van het klimaatbeleid. In plaats van aan het eind van een ontwerp- of renovatieproces na te denken over welke technologie moet worden toegepast, moet tegenwoordig vanaf het begin van het project worden nagedacht over de klimaateisen waaraan een gebouw moet voldoen.

Aan de hand van concrete gevallen van bouw of renovatie - huizen, villa's, flats, sociale woningen - wil Buildyourclimate de aandacht vestigen op de brede waaier van mogelijkheden die de bouwtechnologieën bieden.   Je vindt er ook nog stappenplannen en handige fiches met suggesties en aandachtspunten per technologie waarmee jouw energie- of woonlokket, energiehuis of andere renovatiebegeleider de burger nog beter kan informeren. 

Meer informatie en link naar de website ook te vinden op deze link