Auteur:

Gepubliceerd op: 07-10-2021

Op maandag 25 oktober gaat de digitale VVSG-woondag van start! Ook deze keer puilt het programma uit van de interessante thema's en sprekers die de brug slaan tussen lokale besturen, woon- en energiebeleid en uitdagingen om iedereen mee te krijgen.

Ook het Netwerk Klimaat levert een bijdrage en biedt drie opeenvolgende en complementaraire sessies aan. Met de winter voor de deur en de huidige energie(prijzen) actualiteit, een must voor eenieder die de uitdagingen op het vlak van comfortabel, energiezuinig wonen en de klimaatuitdaging een warm hart toedraagt. Hieronder alvast een tipje van de sluier voor zij die nog zouden twijfelen of zij die nog op zoek zijn naar concrete cases en manieren om in de eigen gemeente stappen te zetten richting structurele oplossingen via bovenlokale samenwerking:

  • In de sessie 2.2 "handvatten voor collectieve renovatie van appartementen en wijken" duiken we in de ervaringen en concrete renvoatie aanpak van één- en meergezinswoningen. 
  • Vervolgens zien we in sessie 3.2 "Bovenlokale ondersteuning en ontzorging" hoe via samenwerking en krachtenbundeling de woonkwaliteit én energiebesparing een versnelling hoger wordt geschakeld.
  • Om in sessie 4.2 "innovatieve en inclusieve financieringsoplossingen" in te zoomen op hoe we de renovatieuitdaging ook binnen bereik kunnen brengen van iedereen, met of zonder grote spaarrekening of loonfiche.  

Dit alles opgekruid en wetenschappelijk geduid met stevige keynote speakers en nog veel meer, te vinden op de inschrijvingspagina van de VVSG Woondag. Je bent alvast in het (digitaal) gezelschap van ruim 200 collega-ervaringsdeskundigen waarmee u tijdens en tussen de sessies ook nog virtueel kan netwerken of napraten. 

Diegene die graag ook één en ander met eigen ogen zien, kunnen de dag nadien, op dinsdag 26/10, een voor- én namiddag met tal van inspirerende locatiebezoeken meepikken in gaststad Gent. Zodat we elkaar ook (eindelijk) terug op de traditionele fysieke manier kunnen ontmoeten, inspireren en van elkaar leren.

Kris Moonen