Gepubliceerd op: 30-05-2022

Netwerk Brandweer presenteert elk jaar een overzicht van het afgelopen jaar in het activiteitenverslag via een beknopte toelichting over de activiteiten en de aandachtspunten binnen de Brandweer in Vlaanderen.

We hadden verwacht dat het voorbij zou zijn, maar de uitdagingen van 2021 zijn allemaal opnieuw gekleurd door de achtergrond van de pandemie. De kracht van de hulpverleningszones is ook dit jaar opvallend sterk. Dit is o.a. te merken aan het aantal onderwerpen en thema's die in de loop van het jaar aan bod kwamen. Een aantal cruciale onderwerpen (zoals de vrijwilligerswerking en de opleiding van brandweermensen) tillen we over het jaar heen en zullen hun besluit vinden in 2022.

Laten we ook niet vergeten, dat iedereen die aan deze onderwerpen een kleine of een grote steen heeft bijgedragen, ook dit jaar een aantal kleine en grote crisissen op het terrein voor de kiezen kreeg. De samenwerking van de hulpverleningszones onderling bij zoneoverschrijdende natuurbranden en met inwoners en brandweerdiensten aan de andere kant van het land, toonde de efficiëntie en de solidariteit van de gehele brandweer. Dit voorjaar zijn de hulpverleningszones van Vlaanderen zelf geholpen geweest door de collega's uit Wallonië en Brussel. 

Netwerk Brandweer wenst u veel leesgenot met het nieuwe activiteitenverslag 2021!

U kunt het Activiteitenverslag 2021 online lezen via deze link en laten afdrukken indien gewenst.