Auteur:

Gepubliceerd op: 10-12-2021

De Vlaamse overheid gaat op zoek naar 500 Vlamingen die elk 1 hectare willen bebossen, en vraagt aan de gemeenten om hierover mee te helpen bij het bereiken van die grondeigenaars.

Op de bosteller.be kunnen grondeigenaars die een eigen bos willen planten met enkele muisklikken de subsidie berekenen waar ze recht op hebben. Die gaat tot maar liefst €25.000 per hectare. Op de bosteller.be kunnen ze zich ook registreren. Ze krijgen nadien uitleg tijdens een persoonlijke 30 minuten-“dichter-bij-mijn-bos”-babbel.


Communicatiepakket voor Bosteller.be


De Vlaamse overheid vraagt aan de gemeenten om ook via hun kanalen te communiceren over de bosteller. Op de website van Natuur en Bos vind je enkele visuals en mogelijke boodschappen die je kan overnemen op je website, infoblad of sociale mediakanalen - natuurlijk met de hashtags hashtags #bosteller en #meerbos. Meer info of ander communicatiemateriaal kan je opvragen bij jelle.dewilde@vlaanderen.be.

Deze campagne kadert binnen de ambitie van de Vlaamse Regering om voor 4.000 hectare extra bos te zorgen tegen 2024. De gemeenten zorgen zelf ook voor de realisatie van vele hectaren nieuw bos. Daarnaast spelen gemeenten ook een belangrijke rol in het overtuigen van lokale particulieren of kleine ondernemers om zelf ook een bos bij te dragen.

Steven Verbanck