Auteur:

Gepubliceerd op: 14-06-2023

Circulaire economie heeft de laatste jaren aan belang gewonnen, een positieve ontwikkeling volgens ons. Steeds meer steden en gemeenten gaan zelf aan de slag via specifieke projecten of maken een eigen strategie op. Is jouw lokaal bestuur hier ook reeds rond actief, maar is er nood aan een financieel duwtje in de rug? Dan is een van de subsidieoproepen misschien voor jou.

Het Circular Cities and Regions Initiative opent momenteel een oproep tot indienen van interesse voor twee nieuwe subsidies. Het gaat hier om CircularInvest en DEFINITE-CCRI, beide bieden gratis hulp bij projectontwikkeling om de uitvoering van projecten op het gebied van circulaire economie in Europese steden en regio's te ontdersteunen.

Zowel CircularInvest als DEFINITE-CCRI zijn ontworpen om circulaire projecten investeringsklaar te maken en hun kansen op succes te vergroten. Ze doen dit door middel van op maat gemaakte mentorbegeleiding door experts. De ondersteuning zorgt ervoor dat je een businissplan kan opstellen en fincanciering kan verzekeren.

Beide accepteren aanvragen tot eind juni 2023. Wil je meer weten over de oproepen? Bekijk dan de pagina van CircularInvest en DEFINITE-CCRI.

 

Ben je zelf nog zoekende hoe circulaire economie jouw lokaal bestuur kan helpen bij het bereiken van bepaalde doelstellingen? Neem dan contact op met Elke de Taeye, zij is sinds kort aan de slag omtrent dit thema.

Elke de Taeye