Auteur:

Gepubliceerd op: 01-09-2021

Van 18 tot 25 september vieren we opnieuw de Week van de Duurzame Gemeente. Niet minder dan 117 lokale besturen brengen die week de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) onder de aandacht in hun gemeente en tonen hoe lokale 'duurzame helden' er reeds aan bijdragen. De focus ligt dit jaar op helden die bijdragen aan de ecologische uitdagingen (de 'planet' pijler van de Agenda 2030). 

De verhalen van de helden worden gedeeld op www.duurzamegemeente.be. Via deze verhalen en via ander fysiek en digitaal campagnemateriaal dat deelnemende gemeenten ontvangen van de VVSG, worden burgers op een laagdrempelige manier geïnformeerd over de SDG's. Verschillende gemeenten organiseren eigen activiteiten tijdens de campagneweek. Check in de campagnekalender of ook jouw gemeente een repair café, openluchtfilm, klimaatfestival, fietstocht langs duurzame helden of ander initiatief organiseert.  

VVSG grijpt de campagneweek aan om samen met de Vlaamse overheid en CIFAL FLANDERS een webinar te organiseren rond SDG-implementatie bij Vlaamse lokale besturen. We bespreken onder andere hoe het staat met de realisatie van de Agenda 2030 op Vlaams niveau en wat de Vlaamse Overheid doet om lokale besturen te ondersteunen bij het implementeren van de SDG's. Het webinar gaat door op 21 september van 9u tot 12u. Programma en inschrijven kan via deze link

Heleen Voeten