Provider image

Op 12 november 2020 organiseerden VVSG en OVAM een webinar over het gebruik van herbruikbaar cateringmateriaal in tijden van corona. Herbeleef hier de webinar:

 

Sessie 1. Herbruikbaar cateringmateriaal & COVID-19 door Lore Claes (OVAM)

Tijdens de eerste sessie van deze webinar toonde OVAM aan dat herbruikbare materialen eigenlijk even veilig zijn als wegwerp. OVAM gaf ons tips over hoe we ons op een duurzame manier kunnen beschermen tegen besmetting. Preventie en hergebruik zijn meer dan ooit belangrijk om de overgang naar een circulaire economie te versnellen.

Download de presentatie

Sessie 2. VLAREMA-bepalingen 90% inzameling op evenementen door Charline Martin (Fost Plus) en Lore Mariën (OVAM)

Toch zijn er organisatoren die liever kiezen voor wegwerpcateringmateriaal en is het belangrijk dat lokale besturen de juiste richtlijnen krijgen voor afvalinzameling en handhaving. Daarom gaf Fost Plus tijdens de tweede sessie wat meer uitleg over de inzamel- en verwerkingsmogelijkheden van wegwerpbekers. OVAM verwees tijdens deze sessie ook naar de nieuwe leidraad voor organisatoren en handhavers. Daaruit bleek dat werken met wegwerpbekers toch niet zo eenvoudig is als men vaak denkt.

Download de presentatie van Fost Plus en OVAM

Sessie 3. Gids voor duurzame aankopen: fiche drink - en eetgerei door Mieke Pieters (The Global Picture)

Tijdens de derde sessie gaf The Global Picture ons tips voor aankoop van duurzaam cateringmateriaal en zagen we de trends van vandaag voor dienstverlening en aankoop herbruikbaar cateringmateriaal. De markt speelt duidelijk in op de nieuwe wetgeving.

Download de presentatie

Sessie 4. Wetgeving herbruikbaar cateringmateriaal voor bereide voedingsmiddelen 2022 door Lore Mariën (OVAM)

We sloten de webinar af met een vierde sessie over de komende wetgeving van herbruikbaar cateringmateriaal voor bereide voedingsmiddelen. OVAM gaf ons daarvoor een aantal goede voorbeelden van herbruikbare borden en bestek.

Download de presentatie

 

Loes Weemaels is VVSG-projectmedewerker Verpakkingsafval