_MG_6184.jpg
Provider image

Lokale besturen kunnen workshops, infomarktjes, stages, opleidingen... organiseren om kwetsbare jongeren dichter bij de arbeidsmarkt te brengen. Het in contact brengen met bedrijfsleven is een actie van Plan Samenleven.

Categorie

Tewerkstelling

Doelen

  • De afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen.

Doelgroep

  • Kwetsbare jongeren

Beschrijving

De afstand tot de arbeidsmarkt is voor kwetsbare jongeren te groot. Om deze afstand te verkleinen kunnen lokale besturen de jongeren kennis laten maken met het bedrijfsleven en de verschillende aspecten ervan. Zo kunnen workshops of infomarktjes ervoor zorgen dat jongeren beter hun weg vinden naar een job die bij hun aansluit. 

Het in contact brengen van kwetbare jongeren met het bedrijfsleven valt binnen Plan Samenleven onder actie 14

Deze praktijk in

Genk

  • Project TAlim: TALim wil jongeren extra kansen bieden om hun talenten te kunnen ontplooien. Daarbij ontdekken de jongeren, samen met vrijwilligers en gastdocenten, wat ‘later’ allemaal kan zijn. Ze krijgen zelfvertrouwen, ontdekken en ontwikkelen talenten, verbreden hun toekomstperspectieven, werken aan hun sociale vaardigheden en bouwen aan een sterk netwerk.
     

Maasmechelen

  • Organisatie jobbeurzen/belevingsbeurzen: Specifiek met de middelen van Plan Samenleven zette ze in op de organisatie van jobbeurzen. Bedrijven uit de sectoren transport, logistiek en industrie bieden vacatures aan, bezoekers kunnen via mobiele units en simulators ‘proeven’ van de jobs, info krijgen over opleidingen die gevolgd kunnen worden ifv bepaalde jobs, …

Foto van de jobeurs in Maasmechelen

Beleidsdomeinen

Tewerkstelling

Staat jouw praktijk nog niet in de databank? Vul dan deze fiche in.

Deze databank bouwen we samen met jullie! Wil je een wijziging, foto, update of opmerking doorgeven? Mail samenleven@vvsg.be.