Lokale besturen worden aanzien als de drijvende kracht in AI-innovatie. Het is op het lokaal niveau dat domeinen als zorg, mobiliteit, klimaat...samenkomen en waar artificiële intelligentie een meerwaarde kan zijn voor het verhogen van de leefbaarheid en voor een betere dienstverlening voor de burger.

Hoe kom je te weten wat artificiële intelligentie voor jouw lokaal bestuur kan betekenen? Hoe zet je een AI-innovatietraject op zonder tegen maatschappelijke, ethische of juridische muren te lopen? En hoe zorg je ervoor dat jouw project meer wordt dan een proof-of-concept maar iets dat iedereen gebruikt en als een meerwaarde ervaart? Dit boek reikt je de juiste bouwstenen aan voor artificiële intelligentie in je gemeente

Deze publicatie is een samenwerking tussen de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Kenniscentrum Data en Maatschappij.  Met deze publicatie willen we lokale besturen wegwijs maken in artificiële intelligentie en de kansen en uitdagingen voor lokale besturen. We staan stil bij een aantal uitgevoerde projecten bij de Vlaamse steden en gemeenten en reiken tips en tools aan om verantwoord en duurzaam met een AI-project aan de slag te gaan.. 

Tijdens deze digitale boeklancering op 17 december 2020 krijg je een keynote van professor Tony Delpaeme en een exclusieve preview. Bovendien leer je meer over artificiële intelligentie en de mogelijkheden voor steden en gemeenten. 

Ontdek het programma en schrijf je in. We sluiten de inschrijvingen af op dinsdag 15 december om 12 uur.

Inhoudelijke info: 

Nathalie Dumarey, programmamanager innovatie en digitale transformatie en co-auteur van het boek, nathalie.dumarey@VVSG.be 
 

Praktische info:

Liesbet Belmans, projectleider evenementen, liesbet.belmans@vvsg.be

Bestel nu al het boek op de site van Politeia!