Deze activiteit wordt georganiseerd door provincie Oost-Vlaanderen voor Oost-Vlaamse lokale besturen.

Opleiding in het kader van het Burgemeestersconvenant voor omgevings- en duurzaamheidsambtenaren en ruimtelijke planners.       

Hoe maak je meer ruimte voor water, natuur en zorg je voor voldoende verkoeling in jouw gemeente? Welke ruimtelijke instrumenten kunnen hierbij helpen? Met deze vragen ging studiebureau Tractebel aan de slag in opdracht van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Tractebel ontwikkelde een afwegingskader en een databank met kansrijke instrumenten, voorbeeldvoorschriften en -maatregelen. Het afwegingskader en de databank moeten steden en gemeenten helpen met de uitvoering van hun lokale klimaat(adaptatie)plannen.

Het gebruik van deze instrumenten zet de provincie Oost-Vlaanderen graag uiteen tijdens een digitale opleiding. Je krijgt de gelegenheid om aan de hand van een case een klimaatopgave te definiëren, om te zetten in een ruimtelijke opgave en via de databank na te gaan welke ruimtelijke instrumenten je hiervoor kan inzetten.

Het is aangeraden om met twee collega’s deze opleiding te volgen, namelijk vanuit milieu/klimaat en vanuit ruimtelijke planning.

 

De opleiding wordt gegeven door Tara Op De Beeck, Medior ir Urbanist - Architect - Cities & territories, Tractebel.

Inschrijven is noodzakelijk. Je ontvangt de deelnamelink, de databank en de handleiding bij het afwegingskader een paar dagen voor de opleiding.

Schrijf je alvast in, dit is nog mogelijk tot 15 september 2021

Sessies

Geen resultaten