Met het project 'de Wisselaar' brengen we praktijk, vragen en kennis samen om het lokaal armoedebeleid verder te optimaliseren. Ben je op zoek naar expertise of heeft je lokaal bestuur zelf wel wat te bieden? Laat het ons weten! We proberen jullie te matchen met elkaar. 

'Gevende besturen' bieden voeding en inspiratie en zetten het andere bestuur concreet op weg als 'mentor'. Ontvangende besturen gaan actief aan de slag met een concrete leervraag en ondernemen binnen hun eigen lokale context. 

Al overtuigd om als ‘gevende’ of ‘ontvangende’ bestuur in te stappen maar heb je nood aan concrete voorbeelden en vragen? Ben je op zoek naar thema’s, acties, hoe deze uitwisseling van medewerkers kan werken voor jullie bestuur of weet je nog niet goed wat je kan verwachten?

Laat je dan inspireren door deze sessie met medewerkers van de stad Mechelen op 13/9 of 14/9.
 

Voor wie: alle lokale besturen die interesse hebben in het project in te stappen maar nog twijfelen aan deelname of hun leervraag nog niet concreet krijgen.

Wanneer: 13/09 om 15u en 14/09 om 10u.

Duurtijd : 1 uur.

online via MS Teams

 

VVSG stelt de Wisselaar voor en wat het project voor jullie kan betekenen. (vanuit vragende als aanbiedende besturen) en hoe een traject kan verlopen.
► Stad Mechelen brengt als kandidaat ‘gevend bestuur’ op een Teams meeting enkele van hun praktijken/ methodieken voor dit project.


Doel: we zien welke thema’s of formats er als inspiratie kunnen aan bod komen in zo’n uitwisselingstraject + we  meteen bekijken we of er voor jullie bestuur al matching te maken is met hun aanbod. De meeting is kort (max 1 uur)
de thema’s zijn:

  • het organisatiemodel van de sociale dienst rond het beginsel ‘1 cliënt, 1 maatschappelijk assistent’
  • diverse initiatieven op het vlak van de-bureaucratisering
  • structurele en preventieve aanpak rond het vermijden van dak- en thuisloosheid
  • werking rond rechtenrealisatie vanuit ons Team Info & Doorverwijzing en de uitbouw van het Sociaal Huis

► de projectmedewerker van VVSG zal ook ingaan op vragen en daarna leggen we een vervolgafspraak vast.

inschrijven? De sessies zijn bewust kort gehouden en staan open voor de besturen die vooraf contact opnemen met ons via dewisselaar@vvsg.be

We vragen in de mail een korte motivatie of interesse om op een later moment in het project in te stappen. Een uitnodiging voor de Teams meeting zal bezorgd worden uiterlijk op 12/9.

 

Sessies

Geen resultaten