Het regionale ondersteuningspunt ‘wonen en leven’ focust op de uitbouw van een rijke woon- en leefomgeving in het woonzorgcentrum. Je kijkt zowel op het niveau van de organisatie, de medewerker als de bewoner hoe je (nog) sterker met ‘wonen en leven’ aan de slag kan gaan. In 2020 gaat het over de samenhang tussen de rollen en sporen, wat het betekent om consequent vanuit de bedoeling te werken en over hoe je iedereen in die verandering meekrijgt. Als er daarnaast wijzingen zijn in de wetgeving enzovoort, zorgen we dat je ook daar volledig mee bent.

De krijtlijnen van het ROP liggen vast, maar de concrete programma-invulling hangt af van de input van deelnemers. Het is de bedoeling om samen te kijken waar leer- en vormingsnoden liggen en de driejaarlijkse bijeenkomsten op die manier zo leerrijk mogelijk in te vullen.  Het ondersteuningspunt functioneert dus mede dankzij de actieve inbreng van elke deelnemer. We vragen dan ook om eigen vragen, casussen, projecten, en ervaringsgegevens uit de praktijk mee te brengen. Zo leren we van en met elkaar. 
 

Wat mag je verwachten?

Je bouwt deskundigheid op rond ‘wonen en leven’.  Volgens het geactualiseerde woonzorgdecreet onmisbaar in elk woonzorgcentrum. Daarnaast ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot ‘wonen en leven. Door de uitwisseling met collega’s krijg je zowel een klankbord als een voedingsbodem aangereikt voor veranderingen in jouw organisatie.
 

Waar en wanneer

 

Doelgroep

  • Hoofd bewonerszorg, kwaliteitscoördinator, andere leidinggevenden verantwoordelijk voor wonen en leven van de bewoners van WZC   

 

Deelnameprijs

  • 225 euro (voor 3 dagen en broodjeslunch inbegrepen)
  • Enkel toegankelijk voor VVSG-leden

 

Info

  • inhoudelijk: Iris De Mol, VVSG-stafmedewerker, iris.demol@vvsg.be, 0493 99 64 15

  • praktisch: Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen, cindy.desutter@vvsg.be, tel. 02 211 55 60
          ​

__________

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot dinsdag 3 maart

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot dinsdag 25 februari
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

__________

 

Organisatie

Een organisatie van de VVSG met de steun van de Vlaamse overheid.   

Opleidingssessies

10 maa '20