Lokale besturen kunnen meebouwen aan bruggen tussen onderwijs en werk, want ze zijn immers interessante leerwerkplekken voor jongeren door hun veelheid aan functies. Op deze leerwerkplekken zijn mentoren van cruciaal belang.
Mentor zijn is echter meer dan vanuit het buikgevoel ageren. Het is de jongere begeleiden en meenemen in een wereld waar de verwachtingen anders liggen dan op de school. Daarom organiseert Diverscity specifieke mentoropleidingen op maat van technisch uitvoerende profielen (groendienst, technische dienst, wegendienst, klusdienst, magazijn, …) 

 

Wat mag je verwachten?

Deze opleiding biedt inzichten in de coachende rol die je als mentor hebt ten aanzien van je leerlingen. De opleiding versterkt tevens een aantal belangrijke competenties die je nodig hebt voor goede begeleiding, communicatie, evaluatie en feedback.

We gaan dieper in op wat duaal leren inhoudt en staan stil bij de verschillende manieren om een leerling bepaalde competenties aan te leren. We vertellen hoe je kan anticiperen op het proces van de leerling door het opleidingsplan bij te sturen en proberen tenslotte de deelnemers ook een leerrijke uitwisseling te bieden van concrete ervaringen van mentoren onderling. 

De mentoropleiding neemt in het totaal 1,5 dag in beslag. Als deelnemer krijg je na de opleiding een attest mee dat het lokaal bestuur de mogelijkheid biedt om een RSZ-korting van 800 euro/kwartaal aan te vragen voor de deelnemende mentor(en) (onder bepaalde voorwaarden).

 

Tijdens de opleiding:

  • werken we in groepen met een mix van deelnemers: nieuwe en ervaren mentoren, werkend bij lokale besturen & stagebegeleiders en praktijkleerkrachten van scholen
  • vertrekken we vanuit specifieke cases op het werkveld en situaties uit de praktijk van stages en werkplekleren gericht op een zorgcontext
  • werken we met interactieve werkvormen afgewisseld met theoretische houvast
  • worden de deelnemers deskundig begeleid door een ervaren mentoropleider die zeer vertrouwd is met de zorgsector

 

Waar en wanneer

De eerste dag van de opleiding is telkens een volledige dag van 9 uur tot 16:30 uur. Dag 2 is een halve dag telkens van 9 uur tot 12:30 uur. Onthaal telkens een kwartiertje vooraf.

  • Maandag 13 januari en donderdag 16 januari 2020 - Provinciehuis Leuven
  • Maandag 20 januari en donderdag 23 januari 2020 - De Nieuwe Vrede Berchem
  • Donderdag 12 maart en maandag 16 maart 2020 - Het Achterhuis Gent
  • Maandag 28 september en donderdag 1 oktober 2020 - Het Achterhuis Gent
  • Maandag 5 oktober en donderdag 8 oktober 2020 - JH De Blauput Leuven
  • Maandag 16 november en donderdag 19 november 2020 - DC Den Abeel Mechelen

 

Doelgroep

Mentoren van lokale besturen in technisch uitvoerende profielen (groendienst, technische dienst, wegendienst, klusdienst, magazijn, …)

 

Deelnameprijs

Gratis

 

Info

 

Organisatie


Acod LRB
ACV - openbare diensten
Diverscity
VSOA LRB
VVSG

 

__________

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormig.
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

 

__________

 

Opleidingssessies

13 jan '20
20 jan '20
12 maa '20
28 sep '20
05 okt '20
16 nov '20