Wij of zij: omgaan met de dynamiek van polarisering

 

Ben je burgemeester of schepen en wil je inzicht en greep krijgen op het wij/zij verhaal in je gemeente?  Wil je hierin echt vooruitgaan en beleidsresultaten boeken? Hoor je graag van collega's hoe zij hiermee lokaal aan de slag willen gaan?

De Politieke Academie van de VVSG organiseert voor jou een sessies over de dynamiek van polarisering. Met een beperkte groep burgemeesters en schepenen, met voldoende ervaring of heel veel goesting, ga je aan de slag om praktische handvaten te vinden en ervaringen uit te wisselen.

Expert Christoph Busch, algemeen directeur van de Kazerne Dossin in Mechelen, reflecteert op jouw plannen en ideeën om de dynamiek van polarisatie te kunnen herkennen, te doorbreken en om ervaringen uit te wisselen. 

We gaan op zoek naar inzichten en ervaringen in verband met de wij of zij-denken. We vertrekken vanuit de eigen praktijk in jouw gemeente:

-  Wat vinden we terug in het bestuursakkoord over polarisering, wat staat er in de (ontwerp)beleidsnota. Welke doelen zijn voor jou zelf prioritair in het gemeentelijk polariseringsbeleid ? Waar zijn raakvlakken met andere doelstellingen ?

- Hoe creëer je hiervoor draagvlak bij collega's, inwoners, doelgroepen en andere betrokkenen? 

-  Wat vinden we terug in het bestuursakkoord over polarisering of over het verbinden van groepen, wat staat er in de (ontwerp)beleidsnota? Welke doelen zijn voor jou zelf prioritair in dit verband ?
- Hoe creëer je hiervoor draagvlak bij collega's, de eigen gemeentelijke diensten, inwoners, doelgroepen en andere betrokkenen?  Met welke partners ga je in zee om je resultaten te bereiken ?

- Welke ondersteuning heb je in de toekomst nodig als beleidsmaker, van de VVSG, van anderen?

Wat verwachten we van jou? Veel zin om je praktijkverhalen te delen met collega's. Bereid zijn om in te stappen in een actieve formule, waarbij jouw eigen inbreng cruciaal is voor het slagen van de sessie.  
 

Begeleiding

Christophe Busch, algemeen directeur van de Kazerne Dossin en gespecialiseerd in polarisatiemechanisme is gastexpert De sessie wordt begeleid door VVSG-medewerkers Maarten De Waele, projectmedewerker radicalisering en polarisering Sabine Van Cauwenberge, beleidsmedewerker integratie- en inburgeringsbeleid, en Herman Callens, medewerker organisatieontwikkeling.


Waar en wanneer

Woensdag 5 juni 2019 van 9u30 tot 12u30 in Huis Madou - Bischoffsheimlaan 1-8, 1000  Brussel  - BereikbaarheidDeelnemers

We werken met minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers.


 Deelnameprijs

75 euro per deelnemer  inclusief broodjeslunch

 
Inschrijven

Schrijf nu in langs http://academie.vvsg.be 

Graag ontvangen wij uw inschrijving uiterlijk tot één week voor start.
 

Betaling

U betaalt na ontvangst van onze factuur.
 

Annuleren

Annuleren kan kosteloos tot één week voor startdatum. De volledige deelnameprijs wordt aangerekend wanneer de annulatie later plaatsvindt. Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.
 

Info inhoudelijk

Herman Callens, VVSG-stafmedewerker
herman.callens@vvsg.be,  02 211 55 29


Info praktisch

Ann Ronsmans, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen
ann.ronsmans@vvsg.be, 02 211 55 61
 

Organisatie

Een organisatie van de VVSG

Opleidingssessies

05 jun '19