Op dinsdag 30 april 2019 is het weer zover: de Inspiratiedag Kinderopvang van het VVSG-Steunpunt Kinderopvang.

We zijn blij jullie alweer een gevarieerd programma te kunnen aanbieden: talrijke interactieve workshops, lezingen, een debat, goede praktijken enz. over allerlei actuele thema's en uitdagingen waar elke kinderopvang voor staat.

Nieuw dit jaar zijn de plaatsbezoeken: bezoek een opvang met knappe buitenruimte, een kerk die omgebouwd wordt tot iets prachtig enz. Tijdens de lunchpauze kan je de lokale praktijkenmarkt bezoeken.

We sluiten de dag af met Prof. Dr. Michel Vandenbroeck die de kinderopvang beschrijft als een bijzondere plek, waar het meest private en publieke samenkomen. Ouders vertrouwen hun kind, hun dierbaarste bezit, toe aan de kinderopvang waarmee ze de opvoeding van hun kind delen. Maar deze kinderopvang is ook een plek van beleid en van politiek. Van lokaal beleid ook. En dus stelt Michel Vandenbroeck een lastig vraag, ook aan de lokale besturen: zijn de zaken zoals ze moeten zijn?

Feestelijk afsluiten doen we met de uitreiking van de Gouden Kinderschoen 2019.

Wij hopen jullie alvast te mogen verwelkomen.

Doelgroep

Het VVSG-Steunpunt Kinderopvang verwelkomt op de Inspiratiedag Kinderopvang graag iedereen met interesse in de kinderopvang in Vlaanderen: verantwoordelijken van kinderopvangvoorzieningen, leden managementteam en (beleids-)medewerkers van een lokaal bestuur bezig met kinderopvang, diensthoofden en stafmedewerkers welzijn- en gezinsbeleid, verantwoordelijken Huis van het Kind, directeurs gemeentelijke basisscholen, verantwoordelijken sociale diensten, schepenen en OCMW-voorzitters bevoegd voor kinderopvang, lokale mandatarissen, toeleiders naar kinderopvang, medewerkers van ondersteuningsorganisaties en koepels, studenten geïnteresseerd in kinderopvang en ook kinderbegeleiders.

Programma

Overzicht lezingen, debatten, workshops en goede praktijken via www.inspiratiedagkinderopvang.be of download via deze link.

​8.30 uur ​Onthaal met koffie, opening beurs en animatie
​9.30 uur ​Feestelijke start van de Inspiratiedag
​9.45 uur ​Start sessies deel 1: kies uit de sessie 1.1 tot en met 1.18
​11.15 uur ​Start sessies deel 2: kies uit de sessie 2.1 tot en met 2.13
​12.30 uur ​Lunch met bezoek aan de beurs en praktijkenmarkt
​13.30 uur ​Start sessies deel 3 (lange sessie): kies uit de sessie 3.1 tot en met 3.6
​13.45 uur ​Start sessies deel 3 (korte sessie): kies uit de sessies 3.7 tot en met 3.12
​15.15 uur ​ "De staat van het kind. Het kind van de staat" door Prof. Dr. Michel  Vandenbroeck
​Uitreiking Gouden Kinderschoen door Mieck Vos, directeur VVSG
​16.15 uur ​Afsluiter met een zoet hapje en drankje

Deelnameprijs

  • € 95 VVSG-leden
  • 145€ niet leden

Info

  • inhoudelijk: Hanne Van Nuffel, Stafmedewerker Kinderopvang, hanne.vannuffel@vvsg.be, 02 211 56 76

  • praktisch: Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen, cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60

 

__________

Inschrijven

  • tot en met maandag 22 april

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot maandag 22 april. Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan. Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

__________

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) in samenwerking met Tactics

Opleidingssessies

30 apr '19