Kunnen we voor onze dienst warme maaltijden niet beter samenwerken met een private traiteur? Brengen we onze dienst gezinszorg onder in een zorgvereniging, samen met de buurgemeenten? Of starten we een eigen zorgbedrijf zoals Antwerpen? Gaan we onze poetsdienst privatiseren?

Dit zijn het soort vragen waar veel mandatarissen zich het hoofd over buigen. Deze beleidskeuzes zijn ingewikkeld en hebben gevolgen op lange termijn. Ze bepalen in welke mate en onder welke voorwaarden onze burgers in de toekomst nog toegang zullen hebben tot al die vormen van dienstverlening.

Hoe neem ik als mandataris een dergelijke beslissing?  Ik wil een weloverwogen beslissing nemen en er niet met mijn pet naar gooien.

Geld, hoe belangrijk ook, is niet het enige dat meetelt. Wat zijn de gevolgen voor de burger op korte en lange termijn? In welke mate beperkt onze beslissing de mogelijkheid om in de toekomst nog een eigen zorgbeleid uit te stippelen, op maat van onze gemeente? Waar moeten we nog rekening mee houden?

Deze vorming biedt een overzicht van de verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Ze geeft ideeën in verband met de aanpak en wijst op de mogelijke valkuilen. Op het einde van de vorming heb je als mandataris inzicht in de complexiteit van de beslissing en de manier waarop je bestuur die kan benaderen om een onderbouwde beslissing te nemen. De insteek van deze vorming is praktisch. Het is zo al moeilijk genoeg.

Deze vorming richt zich uitsluitend op mandatarissen. Er is daarnaast een dagvorming, waarin dezelfde methodiek meer in detail wordt toegelicht. Die richt zich meer op ambtenaren. Geïnteresseerde mandatarissen zijn daar uiteraard ook welkom.                                      

 

Begeleiding

Dirk Meulemans, VVSG-stafmedewerker management en organisatie

 

Deelnameprijs

€ 80, inclusief documentatie.

Deze vorming is exclusief voor VVSG-leden.

 

Betaling

U betaalt na ontvangst van factuur.​

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormig.
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

Info

  • Inhoudelijk
    Dirk Meulemans, stafmedewerker management en organisatie dirk.meulemans@VVSG.be , 02 211 55 87
     
  • praktisch
    Gudrun Hellinckx, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen gudrun.hellinckx@vvsg.be , 02 211 55 57

Opleidingssessies

09 jun '20
11 jun '20