VVSG en het Kenniscentrum Data en Maatschappij slaan de handen in elkaar voor een workshop over artificiële intelligentie (AI) bij lokale besturen.

De oprichting van dit Kenniscentrum is één van de acties van het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie. Het is een samenwerkingsverband van drie Vlaamse onderzoeksgroepen: imec-VUBT-SMIT, KU Leuven CiTiP en imec-UGent-MICT. Het Kenniscentrum vertaalt ontwikkelingen in artificiële intelligentie naar outputs die relevant zijn voor de maatschappij: het bedrijfsleven, beleidsmakers, belangenorganisaties uit het middenveld en burgers.

Als VVSG werken we graag mee om de mogelijke impact van AI op lokale besturen beter te kunnen bevatten en om de noden en vragen van onze leden in dat kader, samen met het Kenniscentrum, te helpen vertolken naar concrete beleidsaanbevelingen.

Samen met jullie, onze leden, gaan we daarom graag aan de slag tijdens een workshop op 15 november.

 

Programma

  • Verwelkoming en inleiding door Nathalie Dumarey (Programmamanager Innovatie en Digitale Transformatie, VVSG) en Rob Heyman (Senior Researcher, Kenniscentrum Data & Maatschappij)

  • "AI in klantencontacten bij lokale besturen: de succesfactoren van de adoptie.” Toelichting van de resultaten van de masterproef door Els Van Cleemput, voormalig algemeen directeur van de gemeente Knesselare.

  • Een boeiende discussie en uitwisseling over artificiële intelligentie en lokale besturen: welke vragen en noden zijn er? Welke opportuniteiten biedt AI en voor welke valkuilen willen we oppassen? Tijdens de workshop kan iedereen zijn/haar bedenkingen en vragen uiten. We proberen tot enkele heldere conclusies te komen die de basis kunnen vormen van aanbevelingen.

  • Rondleiding in gloednieuwe AI Experience Center

 

Praktisch

De workshop gaat door op 15 november van 10.00 uur tot 13.30 uur en vindt plaats in het AI Experience Center, Pleinlaan 9, Elsene.  Broodjeslunch is inbegrepen.

 

Inschrijven

Deelnemen is gratis en is uitsluitend voorbehouden voor onze leden- lokale besturen . Inschrijven kan via mail aan nathalie.dumarey@vvsg.be  Wees er snel bij! Uiterste inschrijfdatum is 12 november maar vol = vol.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 24 personen. Daarom vragen we ook om het aantal inschrijvingen per gemeente te beperken tot één deelnemer. 

                                               

Opleidingssessies

15 nov '19