Wat mag je verwachten?


In kader van het Project Cyberveilige Gemeenten dat de VVSG coördineert in samenwerking met minister Somers, ABB, het Facilitair Bedrijf en Audit Vlaanderen, organiseren we in 2021 een reeks infosessies waar lokale besturen kunnen leren van experten en van elkaar. De eerste sessie in deze reeks vindt plaats op 27 januari van 10:30 tot 12:00 en zoomt in op de cyberaanval in Willebroek eerder dit jaar.

Burgemeester Eddy Bevers, Algemeen Directeur Dirk Blommaert, ICT-diensthoofd Luc Hertmans en Noodplanningscoördinator Steven Vermeeren vertellen je hoe hackers hun informaticasysteem binnendrongen in de hoop om losgeld te verkrijgen, en welke stappen zij ondernamen om operationeel te blijven en terug te keren naar de reguliere dienstverlening in enkele dagen. De gemeente Dilbeek werd recent eveneens het slachtoffer van een cyberaanval en ook zij zullen hun geleerde lessen delen tijdens deze infosessie.

Elk lokaal bestuur kan het doelwit worden van cybercrime in deze digitale tijden. Leg dus zeker je oor te luisteren tijdens deze online infosessie voor een flinke dosis inspiratie en nuttige tips en tricks om de aanpak in je lokaal bestuur aan te scherpen. Tijdens de Q&A kan je meteen ook je prangende vragen voorleggen aan onze sprekers.


Programma:
 
 • Welkomstwoord - door minister Bart Somers
 • Kort inleiding bij het Project Cyberveilige Gemeenten
 • Sessie 1: Case-studie cyberaanval Willebroek - door Burgemeester Eddy Bevers, Algemeen Directeur Dirk Blommaert, ICT-diensthoofd Luc Hertmans en Noodplanningscoördinator Steven Vermeeren.
 • Vraag en antwoord bij de cyberaanval in Willebroek
 • Sessie 2: Cyberaanval Dilbeek, lessons learned - door IT-diensthoofd Louis Massagé.
 • Slotwoord

Voor wie?


Dit webinar is toegankelijk voor medewerkers bij lokale besturen, intercommunales en lokale politiezones die vanuit hun functie mee instaan voor het thema cyberveiligheid, denk hierbij aan noodplanningsambtenaren, ICT-profielen, DPO's en management.
 

Praktisch?


De sessie vindt plaats via Microsoft Teams - Live Events op woensdag 27 januari van 10:30 tot 12:00. De dag voordien ontvangen alle deelnemers een link om het webinar bij te wonen. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. 
 

Info
 
 • Inhoudelijk | Tomas Coppens, stafmedewerker communicatie en cyberveiligheid
  tomas.coppens@vvsg.be, 04 74 62 7771 
 • Praktisch | Kirsten Hachmang, verantwoordelijke organisatie evenementen en vormingen
  kirsten.hachmang@vvsg.be, 02 211 56 38

Opleidingssessies

27 jan '21