‘Braakliggend terrein wordt buurttuin’, ’Een zero-waste kruidenier in Oudenaarde’ of ‘Vrouwen creëren babyvriendelijk café’.  Burgers en ondernemers nemen steeds vaker het initiatief om projecten te starten die een meerwaarde betekenen voor hun lokale gemeenschap en leefwereld.  Maar hoe kan je als lokale overheid deze initiatieven versterken, én tegelijk burgerparticipatie en ondernemerschap stimuleren? 

Rond deze vraag brengen de VVSG, Uitgeverij Politeia en Growfunding vzw experten rond de digitale tafel tijdens een webinar op donderdag 12 november 2020 van 10u tot 11u30.  

Patrizia Zanoni (voorzitter leerstoel organisatiekunde, Utrecht university en hoogleraar aan de Uhasselt), Katrien Voet (Gangmaker Culturele Hoofdstad 2030 voor de Stad Kortrijk) en Frederik Lamote (oprichter Growfunding) hebben het over de voor- en nadelen van civic crowdfunding en de verschillende rollen die lokale overheden hierbij kunnen spelen.  

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media deelt zijn ervaringen met ‘social impact’ crowdfunding. Hij gaat dieper in op de verbindende potentieel van deze sociaal-financiële hefboom en daagt lokale besturen uit om zelf te experimenteren!

Aan de hand van concrete projecten en best practices geeft het Belgische platform Growfunding een snelcursus civic crowdfunding en toont hoe burgers, kleine en grote ondernemers, samen met lokale overheden positieve maatschappelijk projecten kunnen realiseren. Tijdens een Q&A op het einde van het webinar beantwoorden de experten uw vragen.

 

Nog meer weten?Uitgeverij Politeia en Growfunding publiceerden het handboek ‘Civic crowdfunding voor changemakers’ dat je hier kan bestellen. 


Praktisch

 

  • Donderdag 12/11/2020 van 10:00 tot 11:30
  • Online, je link om deel te nemen ontvang je enkele dagen voor het webinar
  • De webinar is gratis, maar inschrijven is verplicht.
     

Oproep

 

Heb je zelf al een vraag? Geef ze zeker door en we proberen deze te verwerken in het programma. 
 

Info

 

 

Opleidingssessies

12 nov '20