Op dinsdag 27 september ontdek je het menu voor een lokaal voedselbeleid. We vieren drie jaar ​VVSG-activiteiten met de presentatie van een kookboek voor gemeenten die aan de slag willen met voedsel. Verwacht je aan een drie sterren evenement met inspirerende TED sprekers zoals de internationale bestsellerauteurs Carolyn Steel, Tristram Stuart en de Belgische schrijver en Dokter Staf Henderickx. Daarnaast grijpen we de kans om de huidige positieve dynamiek rond lokaal voedselbeleid in een politieke engagementsverklaring voor de komende jaren te vertalen en vieren we onze 5-jarige vruchtbare samenwerking met Nederland. 

Uiteraard voorzien we ook een culinaire beleving doorheen de hele dag. We nodigen jullie uit om mee aan tafel te schuiven op een wondermooie locatie die voedsel uitademt, de tiendenschuur van de Abdij van Park te Leuven

 

Waar en wanneer

 

Dinsdag 27 september 2022 van 9u45 tot 16u30

Tiendenschuur, Abdij van Park 7, 3001 Leuven

Abdij van Park is een bruisende plek van cultuur, erfgoed en ontmoeting. Het abdijdomein, aan de rand van Leuven en midden in het groen, is een van de best bewaarde in West-Europa. De site ademt met de kaasboerderij, de abdijbrouwerij, de brasserie en het stadslandbouwproject voedsel uit.  

 

Dagplanning

 

9.45 uur | Onthaal met koffie

10.00 – 12.30 | Keynotes

12.30 – 13.30 | Outdoor lunch experience

13.30 – 14.00 | Kennismaking voedselinitiatieven Abdijsite

14.00 – 15.00 | Keynotes

15.00 – 15.25 | Engagementsverklaring lokaal voedselbeleid

15.25 – 16.30 | Receptie

 

Keynotes

 

Carolyn Steel is een vooraanstaand denker over eten en steden. Ze is auteur van de bekroonde boeken Hungry City: How Food Shapes Our Lives (2008) en Sitopia: How Food Can Save the World (2020).  

Tristram Stuart is een internationaal bekroonde voedselspreker De milieucampagneorganisatie die hij oprichtte, Feedback, vecht wereldwijd tegen minder voedselverspilling.

Staf Henderickx is een ex gemeenteraadslid van Lommel, huisarts en auteur van 'Van Mammoet tot Big Mac' en 'Zit seks tussen de oren'.

Rudy Crabbé is oprichter van de Nederlandse stichting Eten+Welzijn, die bouwt aan gezonde en duurzame zorg. Hij zet zich al jaren in om het eten en welzijn van patiënten, cliënten en burgers te verbeteren.

Steven Desair is VVSG adviseur lokale voedselstrategieën, auteur, sociaal ondernemer met passie voor eten en ecologie. 

Jan Willem van der Schans is onderzoeker stedelijke voedselvoorziening bij Wageningen Economic Research. Hij houdt zich bezig met ondernemerschap en verduurzaming in innovatieve korte voedselketens (stadsgerichte landbouw en stadslandbouw). 

 

Praktisch

 

  • Inschrijven kan via de groene knop onderaan deze pagina. 
  • Belangrijk! Duid bij inschrijving zeker aan of je deelneemt aan de receptie. Lunch voorzien we voor iedereen die zich inschrijft. Het spreekt voor zich dat we liever geen voedseloverschotten creëren. 
  • Mobiliteit en bereikbaarheid: Je hebt de mogelijkheid om een fiets te reserveren voor de route Leuven station - abdijsite, heen en terug. Geef bij je inschrijving ook zeker aan of je hier gebruik van wenst te maken. De huur van de fiets is inbegrepen in de deelnameprijs.
  • Deelnameprijs voor de hele dag: VVSG-leden 65 € | Non-profit en overheden 95 € | Commerciële organisaties 125 € | Digitaal volgen van thuis uit via online streaming 15 €. Je kan enkel inschrijven voor de hele dag.

 

Betaling en annuleren

 

Je ontvangt na deelname een factuur.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor aanvang van de studiedag.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om kosteloos te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

 

Info

 

  • Inhoudelijk | Steven Desair, stafmedewerker lokale voedselstrategie
    steven.desair@vvsg.be  0498 80 37 68

     
  • Praktisch | Nele Timmermans, verantwoordelijke organisatie evenementen en opleidingen
    nele.timmermans@vvsg.be 0476 77 92 17

 

Opleidingssessies

27 sep '22