Het samenwerken binnen de context van “het nieuwe werken” is voor een team een nieuwe en belangrijke uitdaging. Vooral de leidinggevenden bevinden zich vaak in een moeilijke positie. Zij moeten de goede werking van het team faciliteren terwijl de teamleden dikwijls minder “zichtbaar” zijn door het tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Het geven van meer autonomie vraagt een significante aanpassing van de leiderschapsstijl. Van controleren en sturen zal de taak van de leidinggevende evolueren naar vooral ondersteunen en coachen.

Hoe kan ik de controle loslaten en leidinggeven op basis van vertrouwen? Welke afspraken moet ik met mijn team maken om de samenwerking op afstand mogelijk te maken? Welke tools bestaan er om mij hierin te ondersteunen? Hoe pakken mijn collega’s in andere steden en gemeenten dit aan?
Leidinggevenden die met deze vragen worstelen hebben behoefte aan een gerichte opleiding rond het telewerken en leidinggeven vanop afstand.

Deze opleiding biedt een aantal zeer pragmatische, praktijkgerichte en hanteerbare inzichten en methodieken die door leidinggevenden onmiddellijk toegepast kunnen worden. Inhoudelijke en wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld met case studies, oefeningen, quizvragen en rollenspelen om zo tot een uitwisseling van inspiratie en best practices te komen. De nadruk ligt op het opzetten van communicatie en kennisuitwisseling gecombineerd met het ontwikkelen van een helder inzicht in de potentiële persoonlijke evolutie van de deelnemers.
 

Lesgever

Anton Maes is organisatiepsycholoog en expert in veranderingsmanagement, interne communicatie en strategische werkplekontwikkeling. Hij is tevens zaakvoerder en teamleider van brainmove.

 

Waar en wanneer

  • Dinsdag 26 april  Dinsdag 31 mei van 9 uur tot 16u30 – Zebrastraat Gent
  • Donderdag 13 oktober van 9 uur tot 16u30 – Huis Madou Brussel 

 

Doelgroep

Leidinggevenden van lokale besturen

 

Deelnameprijs

€45 voor VVSG-leden

 

Info

 

Organisatie


Acod LRB
ACV - openbare diensten
Diverscity
VSOA LRB
VVSG

 

__________

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormig.
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

 

Opleidingssessies

13 okt '22