Na enkele digitale bijeenkomsten zijn we ontzettend blij jullie opnieuw te kunnen uitnodigen voor een fysieke bijeenkomst van onze Regionale Overlegtafel voor Marktleiders (ROM).

Centraal thema: de nieuwe regels voor ambulante handel en kermissen en het bijhorende digitaliseringstraject.

Eerst bespreken we de regelgevende wijzigingen op het vlak van de ambulante handel en de kermissen. Naast het afschaffen van de ‘leurkaart’ zijn er nog heel wat wijzigingen in aantocht: met betrekking tot de overdracht van standplaatsen, de verkopen door verenigingen, het opheffen van een markt of kermis, …

Verder gaan we dieper in op het Vlaams digitaliseringstraject. VLAIO wil gemeenten helpen om de organisatie van markten en kermissen te digitaliseren door een groepsaankoop voor een digitale tool met onder meer een overzicht van de vereiste controledocumenten en attesten. Welk aanbod doet VLAIO, volgens welke modaliteiten? Hoe en wanneer kunnen gemeenten intekenen?

We kijken ook samen naar de gemeentelijke beweegruimte inzake de organisatie van markten en kermissen. De vorige hervorming van de regelgeving ambulante handel biedt heel wat mogelijkheden om als gemeente autonoom keuzes te maken.  In welke mate wordt hier gebruik van gemaakt? Zijn er tips, suggesties, goede praktijken?

Tot slot: samen met VLAIO willen we jullie zo goed mogelijk ondersteunen bij al deze wijzigingen en initiatieven. Een overzicht van het ondersteuningsaanbod mag dus niet ontbreken.

Uiteraard is er gedurende de ganse bijeenkomst, zoals steeds, voldoende ruimte voor jullie vragen.

We sluiten naar goede gewoonte af met een netwerkmoment.

Kortom, wil je graag je collega’s (opnieuw) in levende lijve ontmoeten? Wil je op de hoogte zijn van wat er reilt en zeilt in de wereld van markten en kermissen? Dan biedt deze ROM je een unieke kans.

Programma


12u15

Onthaal met broodjes

13u

Verwelkoming en inleiding

13u15

Nieuwe regelgeving: overzicht, stand van zaken + timing

14u15

Digitaliseringstraject: stand van zaken + modaliteiten groepsaankoop

15u15

Gemeentelijke autonomie markten en kermissen

15u40

Ondersteuningsaanbod VVSG en  VLAIO: overzicht

16u

Afsluitend netwerkmoment

 

Praktisch


Datum & uur

  • Ma 12 juni, Beringen
  • Di 13 juni, Aarschot
  • Do 15 juni, Kontich
  • Do 22 juni, De Panne
  • Ma 26 juni, Nazareth
   

Doelgroep

Marktleiders, plaatsmeesters, ambtenaren economie, verantwoordelijken markten/kermissen binnen de gemeente.

Deelname

Deelname is gratis, mits voorafgaande inschrijving. LET OP: gewijzigde inschrijvingsprocedure!

Schrijf jezelf (en eventuele collega’s) in via dit online inschrijvingsformulier.

 

Tot dan!

 

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen . #sterkondernemen

 

Opleidingssessies

12 jun '23
13 jun '23
15 jun '23
22 jun '23
26 jun '23