Over regiovorming is de laatste tijd veel te doen. Het lijkt misschien soms alsof regionaal samenwerken en regionaal beleid nog in de kinderschoenen staat. Maar in heel wat regio’s is al flink aan de weg getimmerd. In dit webinar komen enkele regio’s aan het woord waar al flink wat stappen zijn gezet. Laat je inspireren door hun verhalen.

In een eerste interview komen Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar (Neteland) en Saskia Verriest, algemeen directeur van Midwest aan de beurt. Hoe startte het verhaal bij hen? Hoe bundelden zij de krachten om samen méér te kunnen doen? Hoe betrekken zij algemeen directeurs en schepenen?

In een volgend dubbelinterview praten we met Jan Vermeulen, burgemeester van Deinze (Regio Gent) en Peter De Bruyne, directeur Igemo (Rivierenland). Hoe werd bij hen de samenwerking gesmeed, politiek en ambtelijk? Wat zijn de evidente dossiers waarrond samenwerking mogelijk is en welke onderwerpen zijn moeilijker?

 

Voor wie

Het webinar is toegankelijk voor iedereen met interesse in regiovorming. We richten ons specifiek op raadsleden, schepencolleges, algemeen en financieel directeurs, leden van het managementteam en bestuurders en medewerkers van regionale samenwerkingsverbanden. 

 

Deelnemen 

Deelname aan dit webinar is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk en kan tot 16 juni om 12 uur. Je ontvangt diezelfde dag een link om online te kunnen deelnemen aan het webinar. 

 

Praktisch 

Donderdag 17 juni van 13 tot 14 uur, online via MS Teams. 

 

Meer informatie

Info inhoudelijk |Peter Hautekiet, VVSG-stafmedewerker Labo Regiovorming, peter.hautekiet@VVSG.be

Info praktischt | Liesbet Belmans, VVSG-projectleider evenementen, liesbet.belmans@VVSG.be 

 

Opleidingssessies

17 jun '21