Is kennis van de Nederlandse taal een knelpunt voor sommige medewerkers? Dan kunnen jullie denken aan taalcoaching op de werkvloer. Taalcoaching richt zich tot werknemers die het Nederlands niet als moedertaal hebben en het onvoldoende beheersen.

De taalcoach vertrekt vanuit concrete, herkenbare situaties die zich op de werkvloer voordoen. Het gaat dus niet om klassikale of abstracte lessen Nederlands: er worden meteen toepasbare communicatieve vaardigheden aangeleerd. De coach betrekt ook de collega’s in het coachingsproces: collega's krijgen tips om zij die het nodig hebben te ondersteunen in het gebruiken van het Nederlands.


Met deze interactieve opleiding worden de competenties van beginnende interne taalcoaches versterkt. De deelnemers leren er

  • de principes van communicatie met en begeleiding van anderstaligen flexibel toepassen in herkenbare situaties.
  • verbindende gesprekstechnieken
     

Lokale besturen die tips nodig hebben om taalbeleid en taalcoaching op de werkvloer op de beleidsagenda te zetten en om taalcoaches intern te werven, raden we aan om eerst de opleiding 'Een efficiënt intern taalbeleid binnen mijn lokaal bestuur‘ te volgen.

 

Lesgever

Ad Geudens heeft ruim 20 jaar ervaring als leerkracht Nederlands. Sinds 2016 geeft hij communicatie- en innovatieadvies en opleidingen aan ondernemingen, scholen en overheden. Hij is oprichter en directeur van Parlangi, een coöperatie met sociaal oogmerk die taalleerders en moedertaalsprekende senioren met elkaar verbindt. (www.parlangi.com)

 

Waar en wanneer

We bieden deze vorming in het voorjaar 1 keer fysiek aan. 

  • Dinsdag 10 mei van 9 uur tot 16u30 - Vergadercentrum De Stroming Antwerpen


*Covid Safe Ticket
Omwille van het hoge aantal besmettingen, zal je enkel nog kunnen deelnemen aan de vorming als je een geldig Covid Safe Ticket voorlegt (negatieve test, herstelbewijs of vaccinatiebewijs). 
Dit kan via de CovidSafe-app of op papier. Indien je geen geldig certificaat kan voorleggen, kan je tot één week voor de opleiding kosteloos annuleren.  

 

Doelgroep

Beginnende interne taalcoaches (leidinggevenden, medewerkers), interne jobcoaches

 

Deelnameprijs

€45 voor VVSG-leden

 

Info

 

Organisatie


Acod LRB
ACV - openbare diensten
Diverscity
VSOA LRB
VVSG

 

__________

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormig.
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

Opleidingssessies

Geen resultaten