Eén van de grootste uitdagingen voor de thuis- en ouderenzorg is het vinden van nieuwe medewerkers. Een eenmalige campagne is niet langer meer de oplossing. Om dit probleem aan te pakken moet je systematisch op verschillende vlakken aan de slag. De VVSG (Dienst Zorg en Gezondheid) ontwikkelde reeds de digitale publicatie ‘Vissen in de lege vijver’. Hier kon je alvast heel wat boeiende verhalen lezen. Als vervolg hierop organiseren we deze inspiratiesessies. Wat mag je verwachten? Heel wat lokale praktijken aangevuld met tips en de mogelijkheid om uit te wisselen met de andere deelnemers.
 

 

 

Doelgroep

Medewerkers uit de openbare thuis- en ouderenzorg, HR-medewerkers en communicatiemedewerkers die de openbare zorgdiensten ondersteunen in deze zoektocht.

 

Deelnameprijs

 • VVSG-leden deelname is gratis dankzij de middelen uit het VIA4-akkoord publieke sector.
 • Deze opleiding wordt exclusief voor VVSG-leden georganiseerd.

 

Wanneer

 

 • 17 mei: Hip & Trending? sociale media & online rekruteren
  Online aanwezig zijn is de dag van vandaag een must! We bundelen heel wat leuke rekruteringscampagnes van lokale besturen om jullie te inspireren. We bespreken o.a. wat de mogelijkheden van sociale media zijn, maar ook gratis websites om je eigen vacatures bekend te maken. Daarna geven we het woord aan Nadja Desmet, Socialemediaburo.be en Someflex.be. Succesvol werven en rekruteren via sociale media is een marathon en geen sprint. Ontdek de 8 stappen waarop jij kunt inzetten. 

 

 • 24 juni: Goed begonnen is… coachen op de werkvloer!
  Een medewerker vinden die aan alle voorwaarden voldoet, dat is niet evident. Daarom is het belangrijk om in te zetten op ondersteuning van nieuwe medewerkers. Niet alleen een goed onthaalbeleid maar ook leren op de werkvloer is belangrijk.

  -      Zorgbedrijf Sint-Truiden werkt met een interne jobcoach voor de poetskrachten in de thuiszorgdienst.

  -      In Dendermonde werkt samen met een externe jobcoach van Vokans voor de ondersteuning van hun poetskrachten.

 

Info

 

__________
 

Inschrijven

Je kan per sessie afzonderlijk inschrijven tot één week voor de aanvangsdatum.

 

Annuleren

Graag een seintje als je onverwacht verhinderd bent of laat je vervangen door een collega.
 

__________
 

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw).

 

 

Opleidingssessies

24 jun '22