Als kinesitherapeut in een WZC zit je niet vaak stil. Niet enkel geef je de bewoners aangepaste bewegingsoefeningen, vaak ben je ook de aanspreekpersoon wat betreft het plaatsen en verplaatsen van bewoners, hun zit-en ligcomfort, en zorg je voor een goede rug hygiëne van de zorgverleners. Om de kinesitherapeuten te steunen in hun taak, organiseert VVSG ook in 2019 een Lerend Netwerk. Op dit Lerend Netwerk leert je niet enkel collega’s uit andere WZC kennen, maar je wisselt vooral informatie uit over de verschillende taken van de kinesitherapeut.

Een Lerend Netwerk is een systematische vorm van collegiale uitwisseling en ondersteuning. Je toetst er je ervaringen en opvattingen bij collega’s, brengt casussen in en krijgt feedback. Je verneemt hoe collega’s gelijkaardige problemen aanpakken en ontwikkelt creatieve oplossingen. Vraagstukken uit de praktijk bespreken we op een gestructureerde manier.

Dit Lerend Netwerk is een door Axxon erkende Lokale Kwaliteitsgroep Kinesitherapeuten groep (LOKK). Met de aanmaak van een PE-online portfolio kunnen de deelnemers navormingseenheden verzamelen en deelnemen aan peer reviews. Doordat we een LOKK-groep zijn kunnen we ook jaarlijks een spreker uitnodigen die dieper ingaat op een door de groep gekozen thema.

 

Wanneer

Groep Gent:

  • Dinsdag 7 januari  en 30 juni, van 9 tot 16 uur: Clemenspoort, Overwalle 3 te 9000 Gent
  • Dinsdag 13 oktober oktober van 9 tot 16 uur: Naar goede gewoonte zal  de laatste opleidingsdag doorgaan in het woonzorgcentrum bij een van de deelnemers. Zo kan een door de groep gekozen project, in zijn échte setting bezocht worden. Dit kan gaan om het oefenen van moeilijke transfers met verschillende tilliften, het bekijken van een turnles met een zorgrobot, … een project dat een van de deelnemers graag deelt met de collega's. De eerste bijeenkomst wordt door de groep gekozen welk project bezocht wordt. 

Groep Leuven:

  • Dinsdag 14 januari en maandag 29 juni, van 9 tot 16 uur: WZC Edouard Remy, Andreas Vesaliusstraat 10 te 3000 Leuven.
  • Maandag 12 oktober van 9 tot 16 uur: Naar goede gewoonte zal  de laatste opleidingsdag doorgaan in het woonzorgcentrum bij een van de deelnemers. Zo kan een door de groep gekozen project, in zijn échte setting bezocht worden. Dit kan gaan om het oefenen van moeilijke transfers met verschillende tilliften, het bekijken van een turnles met een zorgrobot, … een project dat een van de deelnemers graag deelt met de collega's. De eerste bijeenkomst wordt door de groep gekozen welk project bezocht wordt. 

 

Deelnameprijs

  • € 215 (VVSG-leden)
  • € 265 (niet VVSG-leden)

 

Info

  • inhoudelijk: Melanie Demaerschalk, Stafmedewerker vorming woonzorg, melanie.demaerschalk@vvsg.be, tel.  02 211 55 72
  • praktisch: Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen, cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60

 

__________

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormigsreeks.

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormigsreeks
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

__________

 

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw).

Opleidingssessies

Geen resultaten