Woonzorgcentra hebben als hoofddoelstelling om, in elke zin van het woord, te zorgen voor kwetsbare ouderen. Vaak gaan we eraan voorbij dat ook de medewerkers die met en voor deze ouderen werken, kwetsbaar kunnen zijn. Zij zijn kwetsbaar voor verleidingen, lastig weerlegbare beschuldigingen of schendingen door derden. In woonzorgcentra zijn deze kwetsbaarheden extra scherp, net omdat de ouderen dat ook zijn.

In deze opleiding wordt samen met de deelnemers onderzocht waar en wanneer medewerkers van WZC kwetsbaar zijn binnen hun werkprocessen. Deze kwetsbaarheid gaat immers hand in hand met integriteitsrisicos: verleidingen, valse of lastige weerlegbare beschuldigingen en schendingen door derden. Door de kwetsbaarheid te verminderen, verlagen we de kans op toekomstige schendingen.

Na deze vorming heb je zicht op de 5 meest kwetsbare functies binnen je WZC. Deze kunnen je verder helpen je organisatie beter in te richten, en om een actieplan op te maken hoe je deze functies minder kwetsbaar zal maken, om ze de medewerkers in deze functie beter te beschermen.    

Op deze vorming verkennen we de werkprocessen binnen de woonzorgcentra en de centra coor dagverzorging. Samen ontwikkelen we een checklist waarin alle mogelijke factoren die een functie of werkproces kwetsbaar maken worden geïnventariseerd.

We kijken in de diepte naar de kwetsbaarheden aanwezig binnen de dagelijkse werkpraktijk van de deelnemers. Vervolgens maken we een top 5 van kwetsbare functies binnen de eigen afdeling of organisatie.

 

Doelgroep

Directies, hoofdverpleegkundigen, afdelingsverantwoordelijken, en andere leidinggevenden werkzaam in ouderenzorgvoorzieningen (woonzorgcentra, dagverzorgingscentra, dienstencentra)

 

Deelnameprijs

  • VVSG-leden betalen 75€ per persoon
  • Deze opleiding wordt exclusief voor VVSG-leden georganiseerd.

 

Info

 

__________

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 9 september

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot donderdag 2 september. Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

__________

 

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw).

 

 

Opleidingssessies

16 sep '21