Inspiratie nodig om jouw opvang inclusiever te maken?  Kom dan zeker naar deze koekeloere! We kijken over het muurtje bij Villa Clementina en de dienst voor onthaalouders van Zemst. 

Villa Clementina  is een inclusief kinderdagverblijf voor jonge kinderen met en zonder beperking in een huiselijke sfeer en een groene omgeving. Zij bieden dagelijks opvang aan 30 kinderen van 0 tot 6 jaar waarvan 1/3de met extra zorgnoden. In de villa heerst een warme, huiselijke sfeer waar een multidisciplinair professioneel team hand in hand werkt met 30 vrijwilligers.
Villa Clementina is ook een CIK (Centrum Inclusieve Kinderopvang).  Een Centrum Inclusieve Kinderopvang geeft ondersteuning op maat. Ze denken mee na  over het organiseren van de opvang van een specifiek kind, reflecteren over de toegankelijkheid van je opvang, geven vorming over inclusief beleid,…

De onthaalouders van Zemst vangen zowel voorschools als naschools, kinderen op.  Zij vertellen hoe zij tot hun inclusieve kinderopvang gekomen zijn.  In eerste instantie willen zij kinderen niet bekijken vanuit hun beperkingen maar vanuit hun mogelijkheden. Met kleine aanpassingen en ondersteuning van vrijwilligers, kom je al een hele stap vooruit! 

 

Doelgroep

  • Verantwoordelijken gezinsopvang baby ’s en peuters
  • Verantwoordelijken groepsopvang baby’s en peuters
  • Verantwoordelijken buitenschoolse opvang schoolgaande kinderen

 

Deelnameprijs

  • VVSG-leden deelname is 40 euro per persoon
  • Exclusief voor VVSG-leden

 

Info

 

__________

Inschrijven

Dit bezoek is uitgesteld naar voorjaar 2021

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot dinsdag 1 december.
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Bent je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

__________

 

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Opleidingssessies

15 dec '20