Als verantwoordelijke word je dagelijks geconfronteerd met de complexiteit van je job en leer je met vallen en opstaan. Het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG laat je niet aan je lot over en zet in op intensieve ondersteuning van verantwoordelijken.

Je legt met collega verantwoordelijken een volledig traject af van 9 dagen, op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de Go-Cart komen er verschillende thema’s aan bod: Regelgeving (o.a. infrastructuur,…), voedselveiligheid, verkennen van het kinderopvanglandschap, Kind en Gezin, Zorginspectie, kwaliteitszorg, samenwerken met het lokaal bestuur – de buurt – de ouders, werken met een team – leiding geven – coachen, communicatie, …

Dankzij het starterstraject slaag je erin om een netwerk uit te bouwen met andere startende verantwoordelijken én medewerkers van het Steunpunt Kinderopvang.

De Go-Cart staat open voor startende verantwoordelijken gezins- en groepsopvang voor baby's en peuters en groepsopvang schoolgaande kinderen. Een deel van de opleiding wordt aan de hele groep Go-Carters gegeven, maar bij heel wat onderwerpen splitsen we de grote groep Go-Carters ook op per deelsector.

Je krijgt op voorhand een uitgebreid programma en de kans om bijkomende vragen te stellen tijdens de sessies. Naast een theoretisch kader, wordt de dag aangevuld met werkinstrumenten, lokale praktijken, …rond het thema van de dag. We maken ook tijd voor je vragen en reflecties.

De Go-cart wordt gegeven door alle medewerkers van het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG, aangevuld met partners die een bepaalde expertise hebben zoals bijvoorbeeld medewerkers van Zorginspectie, Kind en Gezin,...

 

Deelnameprijs

  • gratis en exclusief voor de leden van het Steunpunt Kinderopvang.  Je moet wel inschrijven.

    Deze vorming kan gratis aangeboden worden dankzij de inzet van de VIA4-middelen. Het vierde Vlaams Intersectoraal akkoord voor de socialprofit-/non-profitsectoren in de publieke sector werd afgesloten tussen de drie representatieve vakorganisaties ACV-OD, ACOD en VSOA, de Vlaamse regering en de VVSG.


Waar en wanneer:

 

 

Info

 

__________

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 2 september.
Max. 30 deelnemers worden toegelaten voor deze opleiding.

Graag ook doorgeven voor welke deelsector (Dienst voor onthaalouders - Kinderdagverblijf - Buitenschoolse kinderopvang) je werkt.

 

Annuleren

Graag een seintje als je onverwacht verhinderd bent, zo beperk je mee de kostprijs van dit VVSG-initiatief en bied je ook aan anderen de kans om deel te nemen.
Of laat je vervangen door een collega.

__________

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Opleidingssessies

09 sep '21