Woelige tijden

​Coronarellen. Schelden op het internet en online haatspraak. Kampen die tegenover elkaar staan in de klas of op de werkvloer. Spanning over de komst van windmolens of vluchtelingen. Beeldvorming die discriminatie aanwakkert... ​Woelige tijden zorgen voor uitgesproken meningen en verdeeldheid.  Polarisatie, niet makkelijk als je met mensen werkt.

De polen verkennen en een portie frictie zijn nochtans een prima motor voor verandering. Daar zijn we van overtuigd. Maar polarisatie kan ook uiterst schadelijk zijn, en synoniem voor wij-zijdenken. Toxische polarisatie dus.


Studiedag polarisatie

Leren luisteren naar elkaars standpunten is een noodzakelijke eerste stap. ​Maar hoe doe je dat? En hoe neem je anderen mee in dat verhaal? 
Frictiefest [Leuven] zet je op weg met lezingen, workshops en praktijkcases.

 

Waar en wanneer

Vrijdag 2 december - De Bib Leuven

 

Deelnameprijs

Frictiefest is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Jouw plaats op Frictiefest en in jouw voorkeurssessies reserveren kan hier.

 

Info

Alles staat op de centrale website: https://www.frictiefest.be/

 

Organisatie

Frictiefest Leuven is een initiatief van Avansa Oost Brabant, Agentschap Integratie & Inburgering, wij-zij netwerk, departement Onderwijs, stad Leuven en VVSG.

Opleidingssessies

02 dec '22