Een essentieel onderdeel van het sociaal onderzoek en het opmaken van een dossier gezinszorg is de berekening van de gebruikersbijdrage.  Het vaststellen van de gebruikersbijdrage in gezinszorg is niet louter het toekennen van de juiste code aan een cliënt, maar men moet rekening houden met heel wat verschillende factoren. Heb je ervaring met het berekenen van de gebruikersbijdrage, maar stoot je toch soms op situaties die je niet in de regelgeving terugvindt? In deze workshop behandelen we zowel de basissituaties als enkele minder kant-en-klare voorbeelden. We tonen je hoe je op een efficiënte en correcte manier de juiste informatie kan verzamelen en de gebruikersbijdrage kan berekenen.

 

Programma

In de eerste plaats hernemen we de regelgeving: welke stappen schrijft de reglementering voor en welke bewijsstukken hebben we daarvoor nodig. Deze theorie wordt verder uitgewerkt aan de hand van concreet materiaal. Enkele specifieke gevallen worden daarbij behandeld. Tot slot kunnen de deelnemers zelf aan de slag met voorbeelden.

 

Resultaten

De deelnemer heeft beter inzicht in de wettelijke bepalingen en weet waar en hoe hij/zij de juiste informatie kan vinden. Door het praktisch uitwerken van de voorbeelden krijgen de deelnemers beter vat op enkele vaak- en minder vaak voorkomende situaties.

 

Begeleiding

  • Angelique Van Der Straete, VVSG stafmedewerker financiering en dataverzameling thuiszorg

 

Deelnameprijs

  • VVSG-leden deelname is 30 euro per persoon dankzij de middelen uit het VIA4-akkoord publieke sector.
  • Deze opleiding wordt exclusief voor VVSG-leden georganiseerd

 

Covid Safe Ticket 

Omwille van het hoge aantal besmettingen, zal je enkel nog kunnen deelnemen aan de vorming als je een geldig Covid Safe Ticket voorlegt (negatieve test, herstelbewijs of vaccinatiebewijs). Dit kan via de CovidSafe-app of op papier. Indien je geen geldig certificaat kan voorleggen, kan je tot 10 werkdagen voor de opleiding kosteloos annuleren.  

 

Info

 

__________
 

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot één week voor de start

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk 10 werkdagen voor de start
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

 

__________
 

 

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Opleidingssessies

31 mei '22
22 nov '22