BOA, hoe pak je dat aan?

Het decreet buitenschoolse opvang en afstemming tussen buitenschoolse activiteiten (decreet BOA) legt de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de buitenschoolse opvang en activiteiten bij de lokale besturen. Een niet te onderschatten, nieuwe uitdaging voor lokale besturen.

De VVSG wil de lokale besturen ondersteunen bij het aanpakken van deze uitdaging.

Je verruimt je kennis en inzichten over de aanpak van het decreet BOA in je stad of je gemeente via een divers aanbod aan vormingen. Tijdens deze vormingen wissel je kennis en ervaringen uit met collega’s van andere lokale besturen die aan dezelfde opdracht werken.

 

Basisopleiding - Aan de slag met het decreet BOA 

Deze basisopleiding informeert en inspireert lokale besturen over hoe je aan de slag kan gaan met het decreet BOA aan de hand van een stappenplan dat de VVSG hiervoor opstelde. Dit plan beschrijft verschillende acties die je kan ondernemen om je lokaal beleid vorm te geven én succesvol op de sporen te zetten. Je krijgt een overzicht van welke stappen er moeten genomen worden, met wie je die kan zetten, welke acties ervoor nog nodig zijn, welk resultaat elke stap moet opleveren ... Daarnaast worden alle bruikbare werkinstrumenten toegelicht en goede praktijken van andere lokale besturen gedeeld.

Met de informatie uit deze basisopleiding maak je een eigen ‘Plan van aanpak’ op om een lokaal beleid te ontwikkelen en het decreet uit te rollen in jouw stad of gemeente. 

 

Wat mag je verwachten?

Na deze basisopleiding:

  • heb je meer kennis van en inzicht in het decreet BOA en de acties die je kan ondernemen om het decreet uit te rollen in jouw stad of gemeente
  • kan je een  eigen ‘Plan van aanpak’ opmaken om met het decreet aan de slag te gaan

Na de basisopleiding begin je met het ‘Plan van aanpak’ lokaal vorm te geven. Eén maand na de basisopleiding kan je deelnemen aan een online vragensessie, waarin je nog vragen kan stellen over de acties uit het stappenplan of de werkinstrumenten die werden toegelicht. Was is voor jou nog niet duidelijk? Waar bots je nog op? Met welke vragen zit je nog?

 

Doelgroep:

  • Beleidsverantwoordelijken of medewerkers van een lokaal bestuur die concreet aan de slag willen gaan met de uitrol van het decreet.

 

Waar en Wanneer:

De basisopleidingen worden op verschillende locaties aangeboden.
We starten telkens om 9u30 en eindigen om 16u30. ’s Middags is er een broodjeslunch voorzien.

Ook in 2023 organiseren we de basisopleiding. Inschrijven daarvoor kan via onze nieuwe website.

Deelnameprijs

  • Deelnameprijs is 125euro per persoon, cursusmateriaal en broodjeslunch inbegrepen   

 

Info

  • inhoudelijk: Sara Schroé, Stafmedewerker decreet buitenschoolse opvang en activiteiten, sara.schroe@vvsg.be
  • praktisch: Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen, cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60

 

__________


Inschrijven

Gelieve tijdig in te schrijven, er worden max. 20 deelnemers per groep toegelaten.

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 week voor de opleidingsdatum. Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

__________

Opleidingssessies

29 nov '22
17 maa '23
13 jun '23
19 sep '23