Gepubliceerd op: 02-07-2020

De Voetgangersbeweging, de Vlaamse regering en Vlaanderen Feest slaan de handen in elkaar om het buurtleven deze zomer op veilige wijze op gang te trekken. De campagne Zomerstraten gaat van start op de Vlaamse feestdag en moet de hele zomer lang de motor zijn voor leuke kleinschalige activiteiten op straatniveau. Deelnemende straten ontvangen een gratis Zomerstraatpakket. 

Een Zomerstraat biedt mensen de kans om hun eigen straat om te vormen tot een leuke vakantieplek om samen van de zomer te genieten. Zet je stoel buiten voor een apéro met de buren, pen een groot gedicht neer op straat, richt een parkeerplek in als zitruimte of sluit de straat tijdelijk af voor extra veel speel- en ontmoetingsruimte. Het kan allemaal, maar dan wel binnen de geldende veiligheidsmaatregelen en met heldere afspraken met uw gemeentebestuur wanneer nodig. Een Zomerstraat kan vele vormen aannemen en stelt zo een duidelijk signaal: samen sterk tegen corona, leve de zomer!

De campagne Zomerstraten gaat van start in het weekend van de Vlaamse feestdag (10, 11 en 12 juli) en duurt de hele zomer lang, tot eind september. Buurten en gemeenten kunnen op elk moment aansluiten. Ontdek de 'Zomerstraat campagne' online!