Auteur:

Gepubliceerd op: 27-10-2020

15% van de woningen in Vlaanderen heeft een vocht- en schimmelprobleem. En dat laat sporen na op de gezondheid van hun bewoners. Wie hier iets aan wil doen, weet dat een structurele aanpak nodig is. Maar... waar begin je? En hoe?

Om steden en gemeenten op weg te zetten, lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven samen met het Agentschap Zorg & Gezondheid en met ondersteuning van de Logo’s de Actieweek ‘Gezond Binnen, samen naar een gezonde thuis’ van 16 tot 20 november.

Op de website lees je inspirerende praktijken die tonen wat lokale besturen kunnen doen om het verschil te maken voor hun kwetsbare inwoners. Ook SHM’s en SVK’s delen er hun verhaal. Wil je ook werk maken van een gezond(er) binnenmilieu? Het Logo uit jouw regio helpt je verder.

Gezonde lucht in huis is belangrijk. Om dat éxtra te benadrukken, stelt men gratis campagnemateriaal ter beschikking. Van raamstickers die het nut van ventilatie in de kijker zetten. tot affiches en flyers met de 4 vuistregels van een gezond binnenmilieu. Interesse in een groepsaankoop van CO2-meters? Ook daarvoor kan je bij Logo terecht!

Veerle Cortebeeck