Auteur:

Gepubliceerd op: 14-10-2020

Je wekelijkse food for thought. Laat je als stad of gemeente inspireren voor wat extra kruiding bij je lokaal voedselbeleid.

  • Op 29 september hebben we via een participatieve workshop overlegd met verschillende Limburgse actoren in het voedselveld (middenveld, lokale besturen, burgerplatformen, kennisinstellingen,...) over de aanpak rond voedselverspilling. Het verslag kan je hier vinden
  • Op 16 oktober vieren we de Wereldvoedseldag. Het is nu belangrijker dan ooit om onze lokale voedselhelden in de kijker te zetten die eten en drank van de boerderij tot op ons bord krijgen.
  • Op dinsdag 20 oktober kan je deelnemen aan de sessie 'Ruimte voor voedsel'. Naast inspirerende voorbeelden krijg je tijdens deze sessie via De Landgenoten, De Landwijzer en de Vlaamse Landmaatschappij een introductie in de reflectie rond grond voor boeren. Schrijf je in via deze link.
  • Op woensdag 28 oktober kan je van 14:00 tot 17:00 deelnemen aan de dag van de Stadslandbouw. Leg je oor eens te luisteren hoe onze Nederlandse collega's denken over de sociale waarden van stadslandbouw, ruimte voor voedsel, investeringsmogelijkheden, collectief verbouwen en zoveel meer. Inschrijven kan via deze link.
Steven Desair