Auteur:

Gepubliceerd op: 12-05-2020

De VVSG organiseert ook in 2020 de Week van de Duurzame Gemeente! Dit van 18 t.e.m. 25 september.

Op 25 september viert de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, met de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), haar vijfde verjaardag. We willen dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Oorspronkelijk stond de internationale SDG-conferentie (Dag van de Duurzame Gemeente) gepland op 24 september in Mechelen. Wegens de coronacrisis wordt deze conferentie uitgesteld naar 23 september 2021. Hierdoor hebben we beslist om dit jaar toch een volwaardige Week van de Duurzame Gemeente te organiseren en te coördineren (in tegenstelling tot eerdere communicatie).

De focus dit jaar ligt op ‘coronahelden’. De corona-epidemie wijst ons op het belang van duurzaamheid en globale verbondenheid en ze legt de verbanden tussen de sociale, ecologische en economische dimensies van duurzaamheid bloot. Met de Week van de Duurzame Gemeente willen we duurzame inspanningen in tijden van corona in de bloemetjes zetten. We reiken jullie een format aan om jullie lokale helden te vieren. Dit zijn mensen en organisaties die bijzondere inspanningen hebben geleverd de voorbije maanden en die zich ook in de toekomst blijven inzetten voor een duurzame wereld. (Het staat jullie natuurlijk vrij om ook niet-coronahelden te selecteren.)

De VVSG zal gezien de huidige situatie dit jaar ook meer inzetten op digitale communicatie en materiaal voor gemeenten.

Een meer gedetailleerde communicatie over de campagneweek – met onder meer de campagnehandleiding, het beschikbare materiaal en de mogelijkheid tot inschrijven – volgt de eerste helft van juni. Met vragen kan je intussen al terecht bij Hanne Albers, hanne.albers@vvsg.be, 02 211 56 69.

Hanne Albers