Webinars internationale uitwisseling coronacrisis

Auteur:

Gepubliceerd op: 12-10-2020

De impact van het coronavirus is voelbaar in elk lokaal bestuur. Niet alleen hier, maar overal ter wereld. Zo worden lokale besturen vaak sneller geconfronteerd met de economische gevolgen van de pandemie en namen zij een heleboel nieuwe verantwoordelijkheden op om de verspreiding van het virus in te dijken.

Om hen mee te ondersteunen organiseert de Duitse vereniging van gemeenten tot december 2020 een reeks Engelstalige webinars over de lokale aanpak van de coronacrisis. De webinars zijn ook gericht op een internationaal publiek en bevatten verschillende thema’s die ook interessant zijn voor Vlaamse gemeenten, waaronder contact tracing, lockdownmaatregelen, mobiliteit en digitale dienstverlening.

Voor meer info over deze virtuele inspiratiemomenten kan je terecht op de website van Connective Cities.


SDG-academie

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) zijn richtinggevend voor de aanpak van covid-19 en haar nasleep. Ben je nog niet of weinig vertrouwd met de SDG’s? Heb je al gewerkt met de SDG’s, maar wil je je verdiepen in hoe je dit kader organisatorisch kan verankeren? Volg dan de SDG-academie! Meer informatie en inschrijven.

Hanne Albers